Røff Gibson

To ranere, utkledd som klovner, har politi fra både Mexico og USA i hælene. Når de kræsjer, overlever bare en av dem.

Get the Gringo:  Mel Gibson spiller den overlevende, og noe ufrivillig blir politiet enige om at han skal fengsles i Mexico.  Fengselet er et rart sted, og ser mest ut som verdens kjipeste marked i en liten landsby.

Selvfølgelig er det i sjaskete omgivelser, og Gibson viser seg å være blant de mest interessante fangene for flere. Da han hisser på seg fengselets ledere (må jo alltid være noen som bestemmer mer enn andre blant fanger i fengsel), blir han enda mer interessant. Gibson spiller raneren som har en plan som klekkes ut mens han observerer hvem som er og gjør hva i fengselet hvor lederne selvfølgelig er korrupte. Samtidig blir han kjent med en guttunge som også har en viktig rolle for planen.

Get the Gringo klarer ikke helt å bergta, og det bærer denne anmeldelsen preg av. Den er både barsk og smårå, men oppholdet i fengselet blir for langdrygt. Filmen har varme farger, og ser ut som en film fra Tony Scott, men mangler nerven som Scott oftest fikk frem på film. Tidvis var det også vanskelig å engasjere seg i Gibsons plan.

Jeg har alltid likt Mel Gibson, og når han ikke kler seg som dame på film, (What Woman Want – 00), er han oftest bra. Gibsons uttalelser og krumspring de siste årene har ellers gjort ham til en mindre populær skuespiller i Hollywood. Get the Gringo ble ikke vist på kino i USA, men ble satt opp her i Norge tidligere i år. Da fikk den som mange andre filmer, blandet mottagelse. Fem karakter 3, tre karakter 4 og en karakter 5.

Filmen er helt grei, men ikke mer, og er derfor en bitteliten skuffelse. Jeg tror Gibson må få med seg Danny Glover og heller forsøke seg på et nytt Dødelig Våpen-kapittel. Det hadde vært gøy.

Karakter 3+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad