Safe med Statham

Jason Statham er tilbake i nok en rolle som actionhelt. Etter hvert tar han også på seg dressen. Hadde det ikke vært kult å sett Statham som den neste James Bond?

SAFE: Luke (Statham) sloss i en boksering i New York. Denne gangen velger han å ikke legge seg ned, og dreper motstanderen. Konsekvensen blir at han får russisk mafia på nakken. De dreper hans kone og truer Luke på noe som er verre en livet. Han skal få overleve, men alle han blir kjent med, prater med, eller blir glad i, skal drepes istedenfor ham selv. Luke gjør ingen motstand og blir en tafatt mann som har gitt opp.

Luke møter også sine gamle arbeidskollegaer, og det viser seg at han arbeidet innenfor politietaten. Luke valgte å snu ryggen til sine kollegaer da de ble korrupte. Hans gamle kollegaer er så korrupte at det nesten føles litt overdrevet. De er heller ikke like barske som Vic Mackeys team i TV-serien The Shield. Luke får også grisebank fra denne gjengen, men gjør ingen motstand. Selv mottar de penger fra både russisk og kinesisk mafia, hvor sistnevnte trolig har fått tak i den klokeste ungen i Kina. Hun er kun 5 år, men har en hukommelse som er bedre enn en computer.

Jentungen er også i trøbbel, og når Luke møter henne, får han livsgnisten tilbake, og actionkjøret er i gang. Han setter seg opp mot sine gamle arbeidskollegaer, men også mot russisk og kinesisk mafia, og Luke er en farlig mann å ha som fiende.

Safe er sånn cirka hva man håper på i en kul Jason Statham-film. Det er tonnevis med stilig action og fullt fres. På grunn av disse stilige actionscenene, Statham, og at han grisebanker så pass mange med pistol, gjør at denne skal få et halvt øye mer på karakterskalaen. Smør opp. karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad