Noir-komi

Ted Danson har gjort mye bra. Han ble kjent i TV-serien Cheers, som kjekkasen bak baren, men i nyere tid har han fått enda mer kledelige roller. 

BORED TO DEATH: – Sesong 1-3, HBO: Den tredje sesongen av denne TV-serien ble nylig lansert, og Ted Danson har bare en av hovedrollene i denne, og jeg fikk enda mer sans for fyren etter hans roller i Curb Your Enthusiasm og Damages.

Det som er litt annerledes med BORED TO DEATH, er at det er en humorserie som også holder seg i film noir-land med både stemning, scenario, og ikke minst med vår privatdetektiv Jonathan Ames (Jason Schwartzman). Detektiven var tidligere skribent, men ble plutselig en noe ukyndig privatdetektiv. Danson spiller rik redaktør, narkotikamisbruker og slendrian i et magasin, mens selveste Zach Galifianakis spiller en tegneserieforfatter med potensiale, men aller mest er han en nesten hvilken som helst karakter fra en hvilken som helst film som inneholder Galifianakis.

BORED TO DEATH er bra og småfestlig, men har ikke tatt helt av for mitt vedkommende. Er midt i sesong 2, men det går gjerne et par uker mellom hver episode, som igjen forteller om egen interesse for TV-serien.

Galifianakis-fans bør også sjekke opp Between Two Ferns, hvor han intervjuer kjente tryner med vekslende hell. Her er et av klippene hvor Ben Stiller får gjennomgå: http://www.youtube.com/watch?v=hYgZfMX2KTo

Karakter 4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad