Suits

Mike Ross (Patrick J. Adams) er en nesten småkriminell smarting som stikker av fra noen skurker. Han gjemmer seg på et kontor hvor et jobbintervju pågår. Den dyktige advokaten Harvey Specter (Gabriel Macht) søker ny advokatfullmektig.

SUITS – sesong 1: Et av kriteriene for å få jobben, er et fullført studie ved Harvard. Ross er god til mye og kunne vært president i både kort- og langtidsminneforeningen, men han har aldri fullført Harvard-studie, men får jobben.

Slik begynner denne nye TV-serien hvor handlingen er lagt til et advokatkontor i New York. Hver episode har en ny sak som må løses, og Ross blir en nyttig ressurs for Specter. Nå gjelder det bare at ingen finner ut hvem han egentlig har ansatt.

Ross har fortsatt en kriminell venn, og  dårlig innflytelse som dette må lukes bort. Egentlig er han ingen spesielt god venn, men hvor mye skal til for å kvitte seg med venner man har hatt nesten hele livet?

Hver enkelt sak er alvorlig, og ikke flåsete og kontroversiell som i den noe stiligere TV-serien Boston Legal. De to hovedrollene har heller ikke like god kjemi og sjarm som James Spader og William Shatner. SUITS har også littegranne mindre trekantdrama enn advokatserien The Good Wife.  SUITS er allikevel en smart og underholdende TV-serie og havner på bronseplass blant disse tre på grunn av at noen av sakene som skal løses, er litt uengasjerende og …tørre? Som vanlig får vi også et lite innblikk i livet til de involverte utenfor kontorene og alle karakterene er troverdige. Den blir aldri like vittig som foreksempel at det i Norge er Mattilsynet som er bekymret for at små hunderaser importeres ulovlig til landet. Hva kalles dette direktoratet i Kina, mon tro?

Det tar seg opp mot slutten, og i den siste episoden blir det selvfølgelig ryddet plass til en avslutning som gjør at jeg gleder meg til neste sesong.

En del fiffige filmreferanser er alltid kjekt – også i SUITS. Tar du denne:? – Doctor. Doctor. Doctor. Ah…Chevy.

Anmeldelse av Boston Legal: http://scoopet.net/2012/02/stilig-og-smart-fra-david-e-kelley/

Anmeldelse av The Good Wife: http://scoopet.net/2012/07/the-good-wife-1-2/

Karakter 5-

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad