Årets beste TV-serie?

Denne TV-serien vant seg en Golden Globe i 2012 i kategorien for beste TV-serie, drama. Var det fortjent?

HOMELAND – Sesong 1. Ikke nok med det. Skuespilleren Claire Danes vant også en Golden Globe som beste skuespillerinne. Sersjant Nicholas Brody (Damian Lewis fra Band of Brothers) er krigshelten som alle trodde var død. Hans kone har blitt lei av å vente, og har innledet et forhold til Brodys beste venn. Brody har vært savnet i 8 år, og en dag kommer han hjem. Han har blitt holdt i fangenskap, hvor tortur og brutale avhør har vært nesten dagligdags for Brody.

CIA-agenten Carrie Mathison (Claire Danes) er en flink agent med en hemmelighet. Hun er manisk deprisiv, men så lenge hun bruker medisin, fungerer hun greit på jobb. Samtidig som Brody kommer tilbake til USA, blir hun informert om at en amerikansk krigshelt er på vei til USA for å planlegge et terrorangrep. Kanskje Brody ikke er hva han utgir seg for å være?

Homeland er tidvis en svært bra TV-serie. Litt etter litt blir vi servert livet til Brody i fangenskap, og det hersker liten tvil om at han har mange hemmeligheter, men har han blitt en terrorist? Brody sliter med ankomsten til sitt hjemland, og ekteskapet er ikke hva det en gang var. Han vet ikke at kona har vært utro, men vil han finne ut av det?

Carrie blir besatt av Brody, og risikerer både liv, helse og jobb for å avsløre Brodys hemmeligheter, samtidig som hun blir forelsket i ham. Claire Danes rolletolkning av CIA-agenten er aldeles glimrende, og en Golden Globe for sin innsats, er vel fortjent. Hennes karakter er egentlig ganske lik søsteren til Dexter i TV-serien med samme navn.

Hemmeligheter, spørsmål og svar avsløres litt etter litt, og på sitt beste er dette veldig bra. Svakheten er allikevel at det tidvis blir litt langdrygt, slik at den ikke har fortjent full pott. Sesong 2 går i skrivende stund på TV 2.

Karakter 4,5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Like Scoopet på Facebook?