Født fredag den 13.de

Personen jeg kanskje kjenner best av alle, er født fredag den 13.de. La oss bare kalle ham for Jason. Desember har vært en spesielt uheldig måned for Jason, men som vanlig er det også mange oppturer. amplifier

HELL OG UHELL: I begynnelsen av desember spilte Jason høy musikk fra Deadmau5 på sitt ganske fete stereoanlegg. En Harman Kardon-forsterker gjør sitt til at lyden er tilfredstillende. Dubstepp er god bass i bunn, og en medvirkende årsak til at et knippe med filmer ramlet av høytaleren og rett ned på høytalerledningene. Dette resulterte igjen til at forsterkeren takket for seg. Soundgarden i Sandnes yter svært god service, og selv om de mente at dette ikke var en garantisak, fikk Jason låne en forsterker i reperasjonstiden.

Jason liker ikke telefonselgere. Det er ikke personlig, og de som ringer har jeg respekt for. Allikevel er det alltid plagsomt når selgere ønsker å gi sine spesialtilbud som få før har fått. Men da Jason ble tilbudt to elektriske tannbørster for under 100 kroner, takket han ja. Det er jo ikke mer enn hva to børster koster til hans allerede eksisterende elektroniske tannbørste! Etter noen dager mottok han tannbørstene i posten, og etter flere timer på lading, var de klare til bruk, eller var de egentlig det? Den ene børsten fungerte ikke, mens den andre var ok. En mail til børstefirmaet var nok til å få tilsendt nye batteri til den defekte anretningen.

tannbørste

Før Jason hadde mottatt batteriene, streiket den andre børsten. På/av-knappen hengte seg opp, slik at man etter bruk måtte ta ut batteriene. Nye batterier gjorde at Jason fortsatt bare hadde en tannbørste som fungerte en liten stund, men ikke lenge. Det føles som at motoren har gått tom for turbo, og bare den ser en tanngard, blir effekten lik null.

Etter et par uker var forsterkeren klar til henting. Jason tok med låneforsterkeren og fikk igjen den nyreparerte. Vel hjemme i egen stue, bestemte han seg for å spille musikk. Kanskje reperatørene hos Harman Kardon hadde fikset opp i det som først var ødelagt, men nå hadde det dukket opp enn annen type feil. Deretter ble det en ny tur til Sandnes, og nytt lån av forsterker som fortsatt fungerer bra. Tross alt har Soundgarden vært svært kundevennlige, men reperatørene hos Harman Kardon har fått seg en bitte liten ripe i lakken.

Skal vi se…hva mer har skjedd i desember. Få dager etter årets Dronning Maudsproduksjon til lutefiskaften, fant kjøkkenmaskine ut at den behøvde juleferie. den er forholdsvis ny, så dette er en garantisak.

En EU-kontroll ble 7500 kroner dyrere, men det kan faktisk skje alle.

ipad

Jason kjøpte seg ny Ipad, hvor han valgte å ikke kjøpe forsikring. Etter et par uker, mistet han Ipad i gulvet, og skjermen fikk mange sprekker, men den er allikevel brukende. Dette kan også skje hvem som helst, så sant man eier en Ipad. Den samme regelen går for det solide teltet på terrassen som til tross for ekstremt lavt bruk, vil være ubrukelig på grunn av stormen som nylig besøkte Jæren.

Jason har jobbet i samme bedrift i 25 år. Under bedriftens årlige julemiddag skulle det deles ut gullklokke, og Jason var mentalt forberedt til å motta den tradisjonelle gullklokken. Jason husker godt sin første arbeidsdag.  Det var 18. mai i 1987. Bedriftens sjef var venn av Jasons far, og sammen fant de ut at mandag 18. mai var en god dag å begynne som lærling. Det syntes ikke Jason som hadde planlagt en stor 17. mai-fest.

Det ble en bra fest, og dagen etter kom han seg på jobb. Jason hadde ikke vært på jobb spesielt lenge før han fikk beskjed om å kjøpe seg en Fisherman eller lignende da han luktet gammelt bryggeri. Det ble allikevel fast ansettelse og 25 års tjeneste.

Ved den tradisjonelle julemiddagen ble gullklokkejubilantene lest opp. Jasons navn ble ikke. Noen dager etterpå møtte han tilfeldigvis en av de ansvarlige som hadde blitt gjort oppmerksom på dette. Det viste seg at bokført dato for 25 års tjeneste var feil, og derfor ble det som det ble.

Den siste uken har vært en rekke med stort sett uforutsigbare hendelser som gjør at den tradisjonelle nyttårsfeiringen ble utsatt til neste år. Nyttårsfeiring skal det allikevel bli, og Jason har planlagt en spesiell overraskelsesdessert til de han skal feire med. Så håper han at den smaker bra. Nyttår dag viser seg ellers å være dagen da alle butikker i Time og Hå kommune (sikkert flere enn disse to) var utsolgt for fløte.

Til tross for at Jason syns det skjer mye rart i hverdagen, syns han også at han er spesielt heldig på andre områder. Sånn sett er det kanskje like greit å være født fredag den 13.de som tydeligvis byr på både positive og negative utfordringer. Det beste er å kanskje ta det meste med et smil :-)

Godt nyttår:-)

Sølve.