Finanskrisen 2008

Selv om denne filmen kan føles som en dokumentar, er den fullspekket med kjente skuespillere.

tobigtofail

TO BIG TO FAIL: I 2008 kom den store finanskrisen til USA, og hele verden holdt pusten. Hvor ille ville verdensøkonomien bli, og hvor alvorlig var det egentlig?

Sannheten er at det var svært alvorlig, og at USA var nær den største finansielle krisen siden 30-tallets depresjonstid i landet. Denne TV-filmen bygger på en bestselger av Andrew Ross Sorkin, og er en svært troverdig historie. Filmen viser kjente skuespillere som skildrer alt fra mektige bankfolk til finansministeren som alle var involvert i dette dramaet. William Hurt gjør en god rolle som sympatisk finansministeren, og man lærer vel mest av alt at bankene gjør lurt i å ikke låne ut mer penger enn hva folk har råd til å låne.

2008 var også året da Barack Obama ble valgt til president for første gang.

TO BIG TO FAIL er en god film om man ønsker å lære mer om finanskrisen i USA, og bare det.  Regien er ved Curtis Hanson (8 Mile, L.A. Confidencial, Hånden som rører vuggen) og kan skilte med skuespillere som: James Woods, Billy Crudup, Topher Grace, Bill Pullman, Paul Giamatti, John Heard og Matthew Modine.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no