Fresh humor

Dette er trolig den mest vågale og oppfinnsomme komedien du får sett dette året.

A VERY HAROLD & KUMAR 3D CHRISTMAS: Kumar har blitt voksen. Han har også fått seg en venn med mindre spenst og galskap. Kumars nye venn er så kjedelig, at når han banner, sier han for eksempel F. You, M. F., Go to H… Get it? Men på film blir dette en festlig fremstilling av en heller tørr type.

Kumar har fått seg en flott kone. Sammen er de perfekte, men Kumars svigerfar (spilt av Danny Trejo) er en hard nøtt. På julaften kommer svigerfar på besøk, og Kumar er livredd svigerfar, og ønsker å gjøre hva som helst for å bli en likandes svigersønn. Svigerfar har med eget juletre som han har dyrket selv. Samme dag får Kumar et uventet besøk av sin gamle venn; Harold. Sammen klarer de å sette fyr på svigerfars stolthet – juletreet. Det er katastrofe, og de to må ut for å skaffe seg et nytt juletre – helst før svigerfar kommer hjem igjen.

Dette blir et ordentlig juletre til besvær, og jakten etter juletreet blir til et knallsprøtt eventyr hvor historiefortellerne har få hemninger. En liten jentunge blir for eksempel utsatt og påvirket av både hasjrøyk, kokain og ecstasy. Julenissen finnes, og et stykke ut i filmen blir Harold og Kumar hovedrollene i en animasjonsfilm på grunn av at de ble servert eggnog med dop.

Denne filmen har få hemninger, lav moral og våger å være annerledes. Den blir allikevel ikke smakløs og flau, og er svinaktig godt produsert. Aldri før har jeg sett en film som har så mange 3D-lignende effekter som faktisk fungerer for TV som ikke er kompatibelt med dette formatet. Dette elementet er også med på å gjøre Harold & Kumar til den fresheste komedien jeg har sett på lenge.

Dette er faktisk den tredje filmen om Harold & Kumar. Det er slett ikke nødvendig å se de to andre filmene.

karakter5

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://scoopet.net/2012/12/fresh-humor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /customers/5/7/2/scoopet.net/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/5/7/2/scoopet.net/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19