Spektakulær Follett

I ALL EVIGHET er en mini TV-serie på 8 timer som er en frittstående oppfølger til Ken Folletts middelalderkrønike STORMENES TID (Pillars of the Earth), som ble lansert på DVD i 2010.  Tony og Ridley Scotts produksjonsselskap Scott Free, står bak.

I ALL EVIGHET (World Without End) er i likhet med STORMENES TID, en spektakulær, historisk og episk fortelling. Ken Folletts tanke var denne gangen å skildre 1300-tallet, hvor svartedauen utryddet store deler av Europas befolkning.

Handlingen foregår 200 år etter STORMENES TID.   Innimellom dette har han igjen skapt et persongalleri uten sidestykke.

Blant et persongalleri uten sidestykke, starter historien med at  Kong Edward II har blitt drept. Hans kone (dronningen) står bak sviket.  To brødre møter deretter en mystisk ridder som får søke ly i Kingsbridge Priory. Ridderen har en hemmelighet som angår kongeriket, men han har ingen planer om avsløringer enda.

De to brødrene blir etter hvert voksne. En av dem er en flink brobygger, mens den andre blir soldat for kongen. Et familiært vennskap slår brister, og alt forandrer seg for brødrene.

I ALL EVIGHET skildrer makt, mennesket på godt og vondt, og ikke minst kirkens utøvelse av makt og begjær, hvor heksebrenning var en effektiv metode for å eliminere kvinner som hadde sterke meninger. Den forteller en episk historie om en konge, dronningen, kirken, starten på 100-årskrigen, og ikke minst bønder, håndtverkere og vanlige mennesker som blir pålagt å betale mer skatt, ettersom kongen og dronningen behøver penger for å føre krig.

Menneskets onskap og bruk av makt er også en viktig del av historien. Dette er definitivt med på å få frem publikums følelser, hvor ondt er ondt, og godt er godt.

I god Ken Follett-ånd, blir ondskap og godhet formidlet i 8 timer. Det blir ikke mer episk eller underholdende enn dette, og fyren har selv vært delaktig i produksjonen.karakter6

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://scoopet.net/2012/12/spektakulaer-follett/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /customers/5/7/2/scoopet.net/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/5/7/2/scoopet.net/httpd.www/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19