Kaptein Sabeltann

Så bleik som Kaptein Sabeltann er, tror jeg ikke at han vil være kapabel til å ta det rolig i de neste hundre år. Dette er allikevel den fjerde filmen som lanseres med den nye, og litt mer oppdaterte Kaptein Sabeltann. 

KAPTEIN SABELTANNPinky og Ravn på kjeltringøya. Det er ikke lenger Sabeltann-skaper Terje Formoe som spiller den bleike kapteinen. I disse nye filmatiseringene som ble til i 2010, har skuespiller Kyrre Hagen Sydness overtatt roret. Han gjør en glimrende jobb, og det meste er bra her. Etter å ha sett flere episoder på NRK i beste sendetid, var jeg allerede overbevist om at dette var bra for barn i alle aldre, og resultatet ser både lekkert og kostbart ut. Byen hvor det meste skjer, heter Det Usynlige Land, og her har det blir rom for mange eventyrlige røverhistorier.

Selv om Sabeltann stort sett ligger til kai i byen, er det Pinky og den modige jenta; Ravn som spiller hovedrollen. De er bestevenner, og spesielt Pinky ser frem til å en dag bli sjørøver på Kaptein Sabeltanns skip. Samtidig er det alltid en utfordring å bo i samme by som en snørrunge som gjør hva som helst for å irritere Pinky og hans gode venninne.

Dette er en skambra produksjon med flotte kulisser som passer helt ned til barn fra 2 år og oppover. Akkurat passe skummelt, men aller mest fin, fine eventyr med en moderat dose sang og musikk.

Denne utgivelsen inneholder episodene: Toktet på Kjeltringøya, Skattesnyter, Gullsekken, Spåkvinnen og Pinky gir opp.

Karakter 5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Like Scoopet på Facebook? https://www.facebook.com/groups/scoopet/?fref=ts

Legg igjen en kommentar