Solsidan 3

Tja, skal vi se. Her i Norge har vi til nøds passe festlige humorserier for TV som Nattskiftet, og den enda mindre morsomme Etaten og NAV. I Sverige har Solsidan blitt en stor suksess, og det er fortjent. 

SOLSIDAN – Sesong 3: Det er vel TV2 som sender Solsidan her i Norge. I den tredje sesongen er det fortsatt to vennepar (familier) og en slitsom nabo som er hovedfokus. Uheldigvis så er ikke Ove Sundby (naboen) like mye med i denne sesongen. Det er synd, for hans karakter er TV-seriens beste. Ove Sundby er alltid i det møysommelige hjørnet, og snylter gjerne på våre to vennepar. Han låner hva som helst, og er på en god dag bare litt innpåsliten. Hans kone er ikke så mye bedre, og de to passer bra sammen. Ove Sundby har for vane å dukke opp når familiene minst venter det, og ingen vil egentlig ha ham der. Hans kone klarer for eksempel å snike seg fast plass i Freddes bil til jobb hver dag. Men det varer ikke så lenge. @

Freddan er den velstående småtufsete, sjarmerende kaksen som er en businessmann med mye penger. Han er gift med Mickan, som anstrenger seg voldsomt for å være i sosietetstoppen. Av og til skorter det på allmennkunskapen. Sammen har de to unger.

Anna og Alex har flyttet inn i et hus som skriker etter renovering. Ikke nok med at tidligere forhold i samme hus, har gått adundas. De to venter deres andre barn, men både håndverkere som skal fikse kjøkken, og forholdet får sitt å bryne seg på.

Solsidan er sjarmerende og festlig, og ganske hverdagslig. Våre to vennepar gir gjerne råd til hverandre, og selv om gode råd er på tilbud, er de sjelden bra. Hver episode varer rundt 20. minutt, og man blir glad i denne TV-serien som gjør en god jobb i å skildre fire litt forskjellige personligheter og naboen, så klart. Anna er den mest bestemte, klokeste men også den tristeste. Mannen Alex er halveis tøffel, og selv om han gjør det meste for Anna, blir det ofte kjeft å få. Kanskje aller mest siden han ofte kludrer til situasjoner som i utgangspunktet er ganske enkle å håndtere.

Freddan er Solsidans ufrivillige klovn. I en episode tilbyr han en ny arbeidskollega å bo hos dem en stund. Det tar ikke lang tid før han oppdager i anger at hans nye kollega er flink til å prate om været, blir kalt for Klisjé-Kjell, og raper tomme ord som er krydret med plattheter. Mickan er den pene fruen som strever med å holde en fasade som ikke alltid står solid på bærebjelker.

Solsidan er altså fornøyelig underholdning, og jeg antar at svært få vil mislike denne.

Karakter 5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement