The Good wife 1-3

Det finnes flere gode TV-serier i juridisk landskap. Ofte handler de om advokater. Denne er derimot ganske seriøs og sindig, men helt humørløs er den ikke. 

THE GOOD WIFE – 1-3: I den første sesongen følger vi advokaten Alicia Florrick (Julianna Margulies) i arbeid og privatliv.

Alicia er ikke bare en god advokat. Hun er også mor, og gift med en mektig advokat som var utro. Pressen får tak i et filmklipp som viser mannens utroskap. Samtidig blir den mektige advokaten beskyldt for underslag og fengslet. 
Alicia har også begynt å få sansen for hennes sjef. Det er jo mindre heldig, siden pressen daglig er på jakt etter sludder og vas fra hennes mektige mann.

Hver episode viser utviklingen i ekteparets historie, hvor mannen  påstår å være uskyldig. I hver episode blir det fremlagt en ny sak som skal løses.

Problemet med noen TV-serier som har kvinner i hovedrollen, er at de på død og liv skal vise at kvinner kan matche menn i alt.  The Good Wife er skrevet av Michelle og Robert King, og likestiller menn og kvinner i arbeid, som er en fordel, of course.

Fin boks med sesong 1-3.

Skuespillerne er forholdsvis ukjente, men Alicia Florricks mann spilles av Chris Noth, som mange kvinnfolk vil huske som Mr. Big i Sex & Singelliv. Tony og Ridley Scott er derimot to av produsentene (Scott Free). Tony Scott (Man on Fire)  tok selvmord tidligere i år (2012), men produksjonsselskapet vil trolig fortsette.

Et par andre TV-serier med juridisk bakgrunn, som du bør få med deg, er Damages (Glenn Close) og David E. Kelleys Boston Legal.

 

karakter5

 

 Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no