Badass DREDDstice

Mega City One er en radioaktiv ødemark i USA. Vold og generell drit og lort er dagligdags. Skulle verden ende opp som dette, er det forståelig at selveste Judge Dredd er pottesur i hele filmen. 

DREDD: Karl Urban er Judge Dredd. Dredd var hans navn, og Judge er navnet på ordensmakten som fortsatt har et lite håp om siviliserte tilstander. Gjengmentaliteten herjer i byen, og utviklingen av et nytt dop pirrer nysgjerrigheten til Dredd og den synske Judge-rekrutten Anderson (Olivia Thirlby). De som bruker dopet opplever omgivelsene som sakte film, som alltid er kjipt når man blir kastet ut fra høye bygninger.

Byens fryktede bandeleder er ekshoren Ma-Ma, (Lena Headey) som la opp verdens eldste yrke etter at hun ble vansiret av en hallik. Etter dette ble Ma-Ma snurt nok til å kastrerte gjerningsmannen med tennene!

Etter en liten innledning av byens brutalitet og håpløshet, blir Dredd og Anderson fanget i Ma-Mas hovedkvarter som er i en stor blokk med mange etasjer. De to får beskjed om å overgi seg, men den gang ei. Vår duo har også tatt til fange en av Ma-Mas banditter som kan avsløre hennes dypeste hemmeligheter. Det er tid for krig, og ingen har tenkt å gi seg med det første.

DREDD er en ultravoldelig og ganske tøff actionfilm uten dødpunkt for fansen av slikt.  Karl Urban går rundt med sur mine i 90 minutt, og det blir litt snodig. Anderson er filmens mest humane faktor, til tross for at hun ikke er 100 % menneske. Ma-Mas karakter minner om en enda mer rasende utgave av TV-serien 24s Nina Myers, og Lena Headey er kanskje mest kjent som Sarah Connors i Terminator; The Sarah Connors Cronicles.

Filmen lansers også i 3D, og da dette både ser og høres godt ut, vil jeg tro at helhetsinntrykket på en god og stor 3D-skjerm, ville gitt en halv karakter ekstra.

I 1995 spilte Sylvester Stallone hovedrollen i filmen JUDGE DREDD. En film som fikk mye hardere medfart enn DREDD, som har fått overraskende gode kritikker i forhold til sjanger.

Judge Dredd er ellers en tegneseriefigur som ble til i 1976.

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no