Stress med kongress

Det er liten sjanse for at det går ravgalt når Zack Galifianakis og Will Ferrell spiller i samme film. Hva de egentlig gjør, er å spille de typiske karakterene som de oftest gjør.

THE CAMPAIGN: For Cam Brady (Ferrell) har det blitt en vane å sitte i Kongressen for Nord-Carolina og nå er det valg igjen. Da han ikke har noen motkandidater, driter han regelrett i god takt og tone. Han blir jo gjenvalgt allikevel. Da en enda større skandale enn vanlig  ser dagens lys, bestemmer folk med penger dress og slips, å stille med en motkandidat. helst en som de kan diktere og kontrollere som de vil. Valget faller på den velmenende tufsen Marty Huggins (Galifianakis). I utgangspunktet er han ikke en gang kvalifisert som kretsleder i filatelistforbundets årlige plastinnsamling, men Brady er heller ikke brukbar til ansvarsfulle gjøremål, så da så.

Det blir en kampanje som er fullspekket av svartmaling, skitne triks og skitslenging, og hvor Brady først og fremst har erfaring, vil det vise seg at Huggins kan sanke stemmer på å være seg selv som idiot med stort hjerte, og i forutsigbarhetens navn, vet man hvor det bærer hen.

THE CAMPAIGNs festlige øyeblikk er gull verdt, men jeg føler allikevel at det må være så pass, og det er lov å forvente mer med Ferrell og Galifianakis. Den kan trolig kalles for en parodi på en ekte valgkamp, og når det også blir et spørsmål om å ha de mektigste vennene med flest penger, er det ikke så lang i fra sannheten.

Filmen er ikke god nok til å bli en varm anbefaling, men heller ikke dårlig nok til å be leserne om å styre unna. Altså en helt okei, typisk amerikansk komedie på både godt og vondt.

Filmen er reggisert av Jay Roach (Mystery Alaska, Austin Powers x 3, Slekten er verst, Recount).

karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no