Ikke nødvendigvis bra

Denne dramafilmen er en ordentlig godbit blant flere kritikere rundt omkring i verden. Men hva hjelper vel det?

TAKE THIS WALTZ: Gift kvinne møter singel mann på tur. Gift kvinne liker singel mann, og singel mann liker gift kvinne. Singel man skal hjem. Gift kvinne skal hjem. Singel mann har flyttet inn i nytt hus, og helt ubevisst er han gift kvinnes nabo. 

Gift kvinne heter Margot (Michelle Williams), og hennes mann heter Lou (Seth Rogen). Singel mann (Luke Kirby) lusker åpenlyst rundt i nabolaget, og prater mye med Margot. De to blir forelsket, og selv om de vil ligge med hverandre, blir det bare nesten full rulle og sengegallopp, men hvordan vil det ende?

Margot er glad i Lou, og de har det egentlig bra. Men når singel mann kommer inn i Margots liv, ser hun at bra er mindre bra enn bedre, og langtfra svært godt. Kanskje det en gang i tiden var gnister mellom Margot og Lou, men ekteskapet har blitt vanedannende kjedsomhet, og ingenting mer.

Når de skal feire bryllupsdag, har de lite å prate om. Med singel mann har Margot mye å prate om, og innimellom langtekkelige, tidvis dvelende og følelsesladede øyeblikk som aldri blir nevrotiske, kjemper Margot med egne følelser. Hun kjemper en tapper kamp for å holde seg borte fra tafsing med singel mann. Lou er tross alt god som dagen er lang, og har ikke fortjent å bli såret.

TAKE THIS WALTZ er en film med advarsel om hva som kan skje om lidenskapen forsvinner, og gnisten slukner i et parforhold. Den forteller historien om en kvinne som føler at hun lever igjen, og hvor noen ønsker å nyte henne for alt hun er verdt. Den har noen fine øyeblikk, og enda flere poeng. Når Margot forsøker å få seg et spontant ligg med Lou mens han lager mat, får hun avslag uten at Lou tenker noe særlig over dette. – Vet du hvor mye det kostet meg å være spontan med deg, og hvor sårende det var å få avslag, spør Margot?

Skuespill og tone i filmen er bra, men handlingsforløpet og dvelende scener, gjør at filmen blir litt uengasjerende og treg for min del.  Men denne gangen kan det være meg som er det største problemet her, eller?

karakter3

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no