Teddy for voksne

Seth MacFarlane har humoristisk sans. Ikke bare er han skaperen av Family Guy og American Dad, men han står også bak den pratsomme teddybjørnen Ted.

ted-movie

TED: John er som gutter flest, og ønsker at sitt favorittkosedyr kunne vært levende, en venn å prate med… I motsetning til de fleste unger, går John sitt ønske i oppfyllelse. Plutselig har han en levende teddybjørn som lever. Hans foreldre (Johns, ikke teddybjørnens) blir først rimelig skremt av hendelsen, men lærer seg å leve med kosebamsens livlige oppførsel.

John (Mark Walhberg) har blitt voksen, og det har teddy og. John har hatt en kjæreste i fire år som begynner å bli lei av John og Teds nære forhold som har pågått i 27 år. Ted har dessuten blitt glad i flere ting som voksne menn liker å gjøre, og han har også lært de mer vulgære sidene av livet og røyker sokkene sine om nødvendig.

John får problem med å ha et godt forhold til både kjæresten (Mila Kunis) og Ted, og en av dem må flytte ut. Det er selvølgelig Ted som trekker det korteste strået. Det blir ikke så lett, og selv om de to har et helt spesielt forhold til filmen Flash Gordon, er det ikke sikkert at de lenger kan redde universet sammen.

TED er en forsåvidt festlig film. En levende teddybjørn som banner, røyker og drikker er jo et artig påfunn. Filmen har allikevel sine feil. Den er for eksempel produsert med tanke på at amerikanere flest fra 11 år og oppover skal bli fornøyde. Derfor mister den baller langs veien. Ted er en sjarmerende figur, og hele filmen er sjarmerende. Men den er også amerikansk og blir noe forutsigbar.

Karakter 4-

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad