goth og elektronisk

Kan et band ha låter som er radiovennlige også overbevise om at de er forholdsvis metal? Kan et band omfavne lyttere av 80-tallets Depeche Mode og Alphaville til nymotens mørk og bare nesten gothisk rock/metal? Dette bandet er fra Tyskland, og du har kanskje ikke hørt om det.

A LIFE [DIVIDED]
A LIFE [DIVIDED]The Great Escape (AFM Records) På sin andre plate, fortsetter gutta fra Tyskland med det samme adrenalinkicket som forrige gang. Da det sveitsiske bandet SYBREED spilte i min bursdag i 2010, hadde vi en fest med overnatting i Scoop-huset. Da jeg spilte A LIFE [DIVIDED] for vokalist Benjamin, ble han i fyr og flamme, og var ikke sen om å skaffe seg musikken. Han falt også for denne tolkningen av Alphavilles Sounds Like a Melody.

A LIFE [DIVIDED] har mye av det meste som kan kombineres i denne sjangeren. Det er elektroniske parti (hold kjeft, ManOWar), og det er gode melodier og refreng som man husker og vil høre om og om igjen. Krysningen mellom 80-talls elektronisk sound og nymotens elektronika er med på å avgjøre hvor hard en låt blir. Feel holder seg for eksempel i 80-tallet, mens Game Over har 8-bits sound i begynnelsen men også dubstep som gjør dette til en catchy, men samtidig mye hardere, låt. Ja takk til begge deler.

Samtidig er det godt trøkk i låtene og metalånden er også til stede. Egentlig er dette en krysning av både CREMATORY, ZEROMANCER OG ALPHAVILLE i tillegg til flust av andre elektroniske rocke/metalband, og det er en helhetlig og velprodusert plate som absolutt bør bane vei for A LIFE [DIVIDED].

Hat-trick: On the Edge, The Lost og Clouds of Glass.

A LIFE [DIVIDED] 2013

 karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no