Ny jakt

Til å være fra 1998, ser denne filmen meget godt ut i dag. Den har faktisk holdt seg så bra at nyere filmer i samme sjanger blir bleike kopier.

u.s.-marshals

U.S. MARSHALS (1998) Relansering Blu-ray.  Dette er ingen oppfølger til Harrison Fords Jaget fra 1993, men Tommy Lee Jones spiller nok en gang Chief Deputy Marshall Samuel Gerard, hvor han denne gangen jakter på Wesley Snipes.

Det er liten tvil om at Mark J. Sheridan (Snipes) har drept to FBI-agenter. Det er også liten tvil om at Samuel Gerard og hans menn er det beste valget for å fange Sheridan. Det som er litt tvilsomt, er at FBI insisterer på at de må ta med seg Special Agent John Royce (Robert Downey Jr.) i jakten på morderen.

Det viser seg å være flere ugler begravd i en stor haug med potetmos, og ingenting er som det ser ut. For å få svar på spørsmål som knapt nok har blitt stilt, må Gerard først fange Sheridan, men lett skal det selvfølgelig ikke bli. Personlig har jeg sjelden likt Wesley Snipes som skuespiller, men som flyktende skurk gjør han en grei rolle. Tommy Lee Jones er som vanlig, rettferdigheten på to bein.

U.S.MARSHALS er imponerende også i dag, hvor flere actionscener er spektakulære. Spesielt en lang scene med et flykræsj, imponerer. Som bonusmateriale på denne utgivelsen, får vi også se hvordan denne scenen ble planlagt og gjennomført. Minuset er at Sheridan ikke tar kontakt med jegeren Gerard for å forklare sin situasjon. Det fantes tross alt telefonkiosker i 1998. Men dette klarer allikevel ikke å ødelegge filmens underholdningsverdi .

Dette er en overraskende god action/thriller som har fortjent livets rett med bra bilde på Blu-ray.

karakter5

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no