Resident Evil 5

Dette er den femte filmen som bygger på TV-spillet med samme navn. Regissør Paul W.S. Anderson og Milla Jovovich har flere grunner til å elske dette samarbeidet. Ikke bare har begge vært involverte i alle fem. Anderson og Jovovich ble etter hvert kjærester under innspillingen. Når kapittel fire ble produsert, hadde de også blitt foreldre.

 

RESIDENT EVIL Retribution: Mye kan sies om disse filmene, og mye har blitt sagt. Noen hater dem, mens andre er fan. Som yngre sneip, spilte jeg Resident Evil på Playstation, og trivdes med det. Det er allikevel ikke et univers som jeg har spilt meg kjent på de siste årene, men filmene har jeg sett.

Der hvor jeg kan huske at R.E. Extinction var den kjedeligste, er tankene fra R.E. Afterlife positive. Under produksjonen av Retribution lovte Milla Jovovich undertegnede (på twittermelding) at det femte kapittelet skulle bli det beste, fordi det var mer av alt.

Jeg tviler på at dette er den beste, men det er mer av alt. Folk som vi ble kjent med i tidligere filmer, er med igjen, og i de uskrevne reglers navn, møter vi også folk som ble drept.

Retribution er spektakulær action i Science Fiction-land. Filmene ser enormt bra ut, og actionsekvensene er  ofte like spektakulære som de er imponerende. Alice har som vanlig et problem med Umbrella-corporation, og i denne oppsøker hun (og andre) selve hjertet av Umbrella, hvor det finnes konstruerte forsteder til både New York, Moskva, Berlin og andre kjente byer. Filmen starter hvor den forrige sluttet, og Alice blir først tatt til fange av sine fiender, men får hjelp til å komme seg fri.

 

Forfatter og regissør Andreson tenker ikke smått når disse historiene blir til, og det ser ut som begrensningene er få. Det teiteste er zombiene som får tentakler ut av kjeften med et brøl. Det tøffeste er intensiviteten og evnen til å produsere scener som tar seg så godt ut på lerret og skjerm, at man kunne få lyst til å henge dem på veggen.

Med andre ord har jeg full forståelse for publikum som ikke liker Resident Evil, men jeg har også stor forståelse for de som faktisk senker skuldrene og begir seg ut på et nytt eventyr om Alice, Umbrella og grenseløs fantasi i en verden som aldri vil bli til virkelighet.

RESIDENT EVIL på film: Resident Evil, 2002, Resident Evil, Apocalypse 2004, Resident Evil, Extinction 2007, Resident Evil, Afterlife 2010,  Resident Evil, Retribution 2012.

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no