Nr. 4 fra 1 til 2

Hell yeah. Jeg har sett Paranormal Activity 2. Nr. 3 har godt meg hus forbi (hva nå egentlig dette teite uttrykket betyr), og nå er nr. 4 klar.

PARANORMAL ACTIVITY 4: Det blir kjapt klart at denne koker suppe på samme spiker som de tre foregående filmene, og det blir brukbart troverdig med dette her håndholdte amatørkameraet som folka i filmen bruker.

Gutten og jenta som trolig forsvant i forrige film, har flyttet inn i nytt nabolag. Da jenta (moren) havner på sykehus, må Robbie bo to-tre dager hos naboen. Robbie er en snodig unge, men har med seg en hundre år gammel gaffel som kan spå fremtiden og en like gammel bamse. De har ingenting med filmens historie og handling å gjøre, men snodig lell.

Folka som Robbie flytter inn til, er voldsomt engasjerte i videochatt. Faktisk så har de et sykelig forhold til dette, og filmchatter stort sett hele dagen. Allerede første natten, merker de at Robbie er en rar liten gutt. Han står opp om natten og ser inn i kjøleskapet. Ikke fordi han har lyst på nattmat, men bare derfor. Han prater også en del med sin liksomvenn som ingen andre ser.

Folka i huset bestemmer seg for å slå på kameraene på husets computere, slik at natten og dagens hendelser blir filmet. En god idé for filmen, men det drar ut før de få, guffne hendelsene starter.

Greit nok at Robbie har en del ugler i potetmosen. Det samme har hans mor. Det som er like skremmende, er jo at husets datter endatil filmer når hun føler seg truet, og rett og slett ikke kan legge fra seg videokameraet.

Paranormal Activity var en forholdsvis original idé. Nå har det blitt gjort for fjerde gang, og selv om den blir småguffen mot slutten, ble min tolmodighet brukt opp lenge før rulleteksten kom. På grunn av at den tok seg opp litt mot slutten, ble karakter 2 istedenfor 1.

Egentlig finner jeg ingen gode grunner for at noen skal bruke tid på å se denne, men en annen paranormal hendelse er at de tre første «Paranormal Activity»-filmene har spilt inn over 575 millioner dollar på verdensbasis.

 Karakter2

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad