Ingen steinbra Stone

Det er vel ingen hemmelighet at det hvert år blir smuglet en hel del meksikanere over grensen til USA. Denne filmen er basert på sanne hendelser som ikke behøver å bety noe annet enn at det bare er selve scenarioet om menneskesmugling, som er sannheten.

border run inni

BORDER RUN: La oss først og fremst håpe at Sharon Stone har parykk i filmen. Håret ser ikke bra ut, og selve hårfargen er begredelig for Stones ansikt, og det lyser B-film lang vei. Er det ikke en eneste sminkør som tør fortelle Stone sannheten?

Stone spiller ellers en journalist som er over gjennomsnittet interessert i ulovlige innvandrere. Da hennes bror (Billy Zane) forsvinner, bestemmer hun seg for å leite etter ham i Mexico. Det blir en farefull ferd både til og fra USA, og hun blir utsatt for avsløringer og kriminelle bakmenn som stort sett driter i om journalisten er fra USA.

Dette er ingen spesielt god film, og den har flere logiske brister. Her er et eksempel.

Du arbeider som menneskesmugler. Midt i ingenmannsland står det et lite hus. Fire mennesker går inn, men ingen kommer ut. Du ser inn i huset med kun et rom, ser ingen folk. Hvor har de blitt av? Kan det være et hull i gulvet, gjerne under teppet? Ja, det kan være tilfelle, men det gidder du ikke sjekke. Istedenfor tar du amerikaneren som fraktet og slapp folka inn i huset, og torturerer ham til å fortelle hvor folka ble av.

Billy Zane ser vi ikke så mye til, men Sharon Stone spiller en kun passe bra hovedrolle. Til tider blir det også tid for overspill, logiske brister og  B-filmpreg til at dette er verdt å bruke tid på. Det positive med filmen er at den skildrer en ganske så brutal smuglerbande som trolig ikke er så langt fra sannheten om hvordan det faktisk foregår.

Karakter 3

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad