To liv-ullmann

Fyrverkeriet Liv Ullmann spiller moren til krigsbarnet Katrine. Som baby ble hun sendt til Tyskland av nazistene, hvor hun vokste opp på barnehjem i DDR. 

toliv inni

 

TO LIV: Katrine (Juliane Köhler – Eva Braun i Der Untergang) ble gjenforent med sin mor som 25-åring, og har et godt liv i Norge med både mann og barn. Noe er allikevel galt. En dag blir hun spurt om å vitne mot den norske stat og på vegne av krigsbarna. Katrine vegrer seg, og vil ikke stille opp.

Katrine bærer på en hemmelighet som er så hemmelig at endatil familien er uvitende om dette. familie vet om. Hvem er egentlig Katrines familie?

TO LIV er tidvis nitriste greier. Dette er en tyskprodusert film med flere norske skuespillere, hvor Sven Nordin som familiefar klarer seg bra. Om man tar det gråeste fra norsk og tysk filmproduksjon, er tonen i TO LIV satt, og egentlig ble dette en prøvelse å fullføre.

TO LIV skulle vært hakket hvassere og mindre baktung den første halvdelen. I nitriste toner tar det alt for lang tid før en forstår hva som skjer.

Når hemmeligheten blir avslørt, er filmen engasjerende, men da er det egentlig for seint.  Nå vil den trolig fremstå som en smal, typisk norsk film som få velger å se.karakter3

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad