Bla, bla, ukeblad

Dette er en enormt oppskrytt film.

– Skal vi danse? – Bare om du leverer brev til min ekskone, men jeg kan skrive brevene selv.
– Skal vi danse? – Bare om du leverer brev til min ekskone, men jeg kan skrive brevene selv.

SILVER LININGS PLAYBOOK: Ting går ned og ikke opp for Pat (Bradley Cooper). Han får knapt nok sjansen til å si Hangover 3 baklengs, før han havner på institusjon. Pat behøver hvile. Han gikk på en smell. Etter åtte måneder er han trolig rehabilitert, og klar til nye oppgaver og nye utfordringer i livet.

Pat møter igjen sin litt triste familie, uten at vi helt vet hvorfor alle er så triste. Selv om vi ikke får noen svar på hvor skoen trykker mest for Pat, er han trolig bipolar, og humøret svinger voldsomt. Pat lager oppstyr i heimen og ønsker mest av alt å vinne tilbake sin ekskone.

Pat sliter også med en spesiell låt som gir relasjoner til hans gode ekteskap, og når han hører denne, oppstår følelsesmessige øyeblikk han ikke kan kontrollere.

Selv om Pat prater uten filter, har han draget hos en danseglad jente som blir spilt av Jennifer Lawrence. Hun behøver en dansepartner til en konkurranse, og Pat må stille opp på dette. Til gjengjeld skal hun sørge for at hans eks.kone får sjansen til å lese brev som han skriver.

Oppstyret som blir til mens Pat går, kan jo være et tegn på at han ikke er helt friskmeldt enda, men hvordan skal dette ende?

Vil de uendelige timene med terapi gjøre underverk?silverlinings2

Vil publikum være enig i at scenene med fyren som går inn og ut fra sykehuset, egentlig ikke er så festlige, men heller blir bare nok et trist element?

Vil publikum være enig i at scenene som har blitt produsert for å være ekstra sprø, bare gjør filmen enda vanskeligere å like?

Er det bare meg?

Tja. Hvoran skal dette ende? Problemet med SILVER LININGS PLAYBOOK, er at den er treg, og at jeg ikke syns de humoristiske scenene og øyeblikkene ikke er spesielt festlige. Forviklingene og situasjonene som oppstår blir både masete og forutsigbare, og filmes tone blir egentlig som en småsmal indiefilm uten indietryner.

Filmens eneste lyspunkt er Jennifer Lawrence som i store deler av filmen går rundt i tights, som igjen må si noe om hvor lite filmen fikk undertegnede til å fokusere på viktigere element.

Karakter2

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Ukentlig oppdatering fra Scoopet?