Gode følelser

De som syns at Rambo 4 blir vél romantisk, kan trygt forbigå denne filmen i stillhet. De som derimot ønsker seg en behagelig og søt film om å finne den eneste rette, vil trolig kose seg med denne.

– Nei, jeg har ikke vært i Istanbul.
– Nei, jeg har ikke vært i Istanbul.

EN SOM DEG. Tre norske menn er på ferie i Istanbul. Det samme er tre kvinner fra Finland. De seks blir kjent, tar seg en grillfest, og spesielt Kaisa (Pamela Tola) og Jakob (Espen Klouman Høiner) lar seg begeistre av hverandres nærvær. Det oppstår halvsøt musikk, men så skal de hjem. Jakob er kanskje ikke helt ferdig med sin eks. og derfor blir det ikke byttet addresse eller telefonnummer.

Kaisa fra Finland har fått seg jobb i Oslo. En dag møter hun Jakob på en butikk, eller gjør hun det? Kaisa henvender seg til denne mannen, som påstår at han ikke er Jakob, men Andreas (Espen Klouman Høiner). Andreas og Jakob er svært like – kanskje ikke så rart, siden det er samme skuespiller som spiller begge to. Andreas og Kaisa blir kjærester, men Andreas er ikke Jakob. Hun har funnet seg den mer kjipere versjonen av Jakob, og begge to setter spørsmåltegn med forholdet. Men hva hendte med Jakob? Er han tilgjengelig, hvor bor han, har han kjæreste, og ville han møtt henne igjen?

EN SOM DEG er en fin film som byr på godt skuespill og god kjemi mellom Tola og Høiner. Historien er ikke revolusjonerende, men den er faktisk oppfinnsom nok, og underholdende. Dessuten blir vi interesserte i dette merkelige forholdet som egentlig bare oppstod fordi hun trodde at hennes kjæreste var en annen.

Dette er Eirik Svenssons spillefilmdebut, og han tar publikum med på en reise til Istanbul, Helsinki, Berlin og Oslo. EN SOM DEG er en film som gir gode følelser og trivsel. Se den gjerne på en dag da du leter etter akkurat dette. Av og til gjør det nemlig godt med filmer som dette.

Lanseringsdato: 22. mai.

Karakter 4

Twitter: @SolveFriestad – scoop@scoopmanagement.no

Lik Scoopet på Facebook