Jærnåttå fredag 2013

Kim Larsen var det store trekkplasteret på Bryne, og det ble endatil satt ny publikumsrekord, med over 4000 besøkende. 

ingenting inni

JÆRNÅTTÅ FREDAG 24. MAI: Jærnåttå er en folkefest, og man kan nesten undre seg over hvor alle får det gode humøret fra? Å være  blant publikum under Jærnåttå er fantastisk kjekt. Alle er så smilende og glade, og dette er virkelig helgen for å møte mennesker man ikke ser så ofte. Samtidig er det også mange kjente fjes som vi ser oftere enn sjelden. Altså litt av begge deler, og ´– You can file that under Bloody Obvious`.

 

Nok snikk snakk. Fredagen var for min del en fin, fin opplevelse. Kim Larsen har jeg sett før. For noen år siden var han på Bluesfestivalen på Sandnes, hvor det også ble servert en kanonkonsert med Jeff Healey som er en blind blueslegende som uheldigvis døde 2. mars 2008. Kim Larsens konsert i Sandnes var kjekk, og konserten på Jærnåttå fungerte også bra. Larsen var forholdsvis smørblid, og han så ut til å kose seg på scenen. Følelsen etter konserten er allikevel at det ikke akkurat var en hitparade.

Jovisst var det flere kjente låter, men savnet allikevel en del av hans gode gamle sanger. Skulle ønske han hadde spilt 682 ATiden står stille, og den noe nyere; Tante Olgas briller, men dette er vel ikke blant hans mest kjente låter, så det blir jo litt individuelt.

larsen2

Etter Larsen var det tid for Ingenting i torgteltet. Her har jeg fått med meg at ikke alle fikk komme inn. En kommentar på Facebook lyder som følger. –Ingentingkonserten var helt latterlig. Kom aldri inn etter 30 minutt ventetid. Kom heller aldri inn på høghuset. At dere aldri lærer.

Grunnen til at mange konserter starter på likt forskjellige steder etter Larsen, var jo for at ikke alle skal gå på samme sted. Ingenting er et umåtelig populært liveband, og det er jo ingen bombe at det blir fullt, men allikevel kjipt for de som ikke får sett konserten. Hørte ellers at det var mange som gledet seg til Razika på Høyhuset.

En konsert med Ingenting er som vanlig et fyrverkeri. Gutta var i god form, og det var publikum og. I likhet med Kim Larsen, skulle jeg ønske at de spilte enda mer av de gode gamle klassiske låtene, og det var vel ingen sanger fra de knallgode platene: Ingenting Nytt og Fine Meg?

Tekst og bilder fra Jærnåttå 2012.

Tekst & Foto: Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad