Ørkendisco

Man kan nesten føle de glitrende og roterende discokulene i taket med Annette Gil sin debutplate.

Foto: Anders Aa Hagen.
Foto: Anders Aa Hagen.

ANNETTE GILDesert Disco! (MTG/Musikkoperatørene). Trofaste! lesere av Scoopet har tidligere lest om bandet Seven, hvor denne vestlandsjenta var låtskriver og frontfigur i 10 år. Seven ga ut fem plater, og leflet litt med samme type sjanger som Annette nå har valgt ut på debuten.

Annette kaller musikken for ørkendisco. Det er et like bra navn som noe annet. Diskoen står sterkere enn ørkenen, men på duetten med Mark Steiner er vi i ørkenen – i et landskap hvor Nick Cave gjerne hadde invitert Quentin Tarrantino, og One Day er stilfull. Ellers er ørkenlandskapet fremtredende i den mer tempofylte This Train, som er en av platens beste. 

Desert Disco! er fullspekket med 80-talls retro, hvor låtene er både fengende og dansbare, og ikke så rent lite fengende. Den alltid solide Ole Tom Torjussen som også var hennes medsammensvorne i Seven, er også med som trommeslager på Desert Disco. Samtidig står han bak det tekniske, samtidig som han også trakterer andre instrument på platen.

I tidligere anmeldelser av Seven har både Scoopet og andre, nevnt at Gil og Briskebys Lise Karlsnes har mye til felles. Det kan i ettertid se ut som Karlsnes trakk det lengste strået, da hun definitivt har fått mest oppmerksomhet. Kvalitetsmessig er Annette Gil minst like interessant på både vokal og personlighet. Kanskje denne debuten kan gi Gil et velfortjent løft i den norske og utenlandske musikkbransjen?

Desert Disco! har mangfoldige uttrykk hvor lekegrinden allikevel er ganske kontrollert. Innslag i landkskapet av pop, rock, ørken disco (of course), hvor 80-tallet står aller nærmest Gils hjerte.

annette gil

Det som trekker litt ned, er at det jeg av og til mangler litt mer variasjon i noen av låtene, hvor repetisjon erstatter oppfinnsomheten til å gjøre disse sangene enda mer fargerike.

Men alt i alt er dette slett ingen guffen debut, og den vil fenge et ganske bredt publikum – spesielt om de faktisk vil ta seg tid til å sjekke ut en artist som for litt for mange, er et uskrevet blad.

Karakter 4,5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad