Lars Ulrich i langfilm

Jeg har faktisk aldri hatt spesielt sansen for Clive Owen. Da liker jeg bedre Nicole Kidman. De spiller begge i denne lange fjernsynsfilmen på 148 minutt. 

Owen, Kidman og Ulrich.
Owen, Kidman og Ulrich.

HEMINGWAY & GELLHORN: Jeg er noe i tvil om jeg faktisk ønsker å se denne filmen. Den ligger i skapet, og kanskje jeg orker, kanskje ikke. Den handler i korte trekk om forfatteren Ernest Hemingway (1899-1961) og hans forhold til krigskorrespodenten Martha Gellhorn.

Hemingway var en fargerik person som endatil fikk Nobelprisen i litteratur i 1954. Han er kjent å stå bak kjente bøker som Og solen går sin gang (1926), Farvel til våpnene (1929) og Den gamle mannen og havet (1952). Hemingways noveller og romaner bygget ofte på egne erfaringer fra 1. og 2. verdenskrig, i tillegg til den spanske borgerkrigen.

Angående artikkelens tittel, så er Lars Ulrich med i filmen. Han spiller karakteren Joris Ivens. Ulrich er mest kjent som trommeslager i Metallica, men det er også litt stilig (bare litt) at han er med i akkurat denne filmen. Metallica har nemlig en låt som heter det samme som Ernest Hemingways bok; For whom the Bell tolls.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no