Rudimental energi

Jeg hører sjelden på radio, men Feel the Love var en kjempehit i fjor. Akkurat hvor mye den ble spilt på radio i Norge er uvisst, men Rudumental gjester  Oslo fredag 21. juni i anledning VG-listas Topp-20 konsert på Rådhusplassen.

rudimental inni

RUDIMENTAL – Home (Warner Music) Rudimental er for tiden aktuelle på norske radioer med Not Giving In. Fellesnevneren på disse to sangene er at den skamgode vokalisten John Newman er med på begge. Not Giving In gir et godt inntrykk av hva platen har å tilby.

Rudimental er et sammensurium av musikk, satt i system. Feel the Love behøver bare en gjennomhøring før den klistrer seg til hjernebarken. En hyperkomersiell, men fin låt.

En hel plate med Rudimental er også et fargerikt bekjentskap. I steden for å gi lytterne baktunge R&B-sanger, har de ofte spritet opp lydbildet, hvor Drum ´n´bass, house, elektronika, techno og worldmusic. Tilføy en hel del med positiv energi, så er vi der.

Home er et positivt adrenalinkick, og selv om ikke alle låtene gjør meg like glad, er det en del kongelåter. Blodfan av house og mer rendyrket R&B vil for eksempel like Spoons og Baby bedre enn Scoopet

Rudimental har ellers skapt seg et solid liverykte, hvor de på scenen har med seg blåsere, gamle keyboards og bassgitarer som blir kombinert med elektroniske lyder.

Rudimental består av Piers Aggett, Kesi Dryden, Amir Amor og Leon Rolle, og de dukket først opp på Londons undergrunnscene, før de tok England og resten av verden med storm med singelen Feel The Love.

Hat-trick: Feel the Love, Powerless, Not Giving In + balladen Free, med Emeli Sandé (Rihanna 2?) som gjestevokalist. .

Karakter 5-

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Scoopet på Facebook.