Goo musikk

The Goo Goo Dolls er ingen bøffel, men de startet opp i byen Buffalo; New York i 1985. I begynnelsen ble de sammenlignet med The Replacement, men ikke nå lenger. 

The Goo Goo Dolls 2013
The Goo Goo Dolls 2013

THE GOO GOO DOLLSMagnetic (Warner Music). Kanskje det  var den amerikanske pressens uttale om «A bratty punk band: melodic, snotty, and a little bit thrashy», som gjorde at det var plateselskapet Metal Blade som ga ut debuten i 1989?

I dag er uansett The Goo Goo Dolls langtfra punk og metal, og denne nye utgivelsen med er rett og slett meget bra. Jeg ble først obs på bandet da låten IRIS var med i Nicholas Cage/Meg Ryan-filmen City of Angels. Denne låten ble også gitt ut på albumet Dizzy Up Girl fra 1998. Guttas Gutterflower i 2002 var ikke like appellerende, så den har jeg ikke så mye mer å si om, egentlig.

The Goo Goo Dolls var for meg et litt glemt kapittel, og så pass glemt at jeg gikk glipp av 2010-utgivelsen Sometnihg for the Rest of Us. Platen fikk seg en syvende plass på Billboard-listen, men hadde ingen hitsingler, men turnerte allikevel rundt omkring.

Magnetic er en fabelaktig fin plate. Det er amerikansk rock i poplandskap, og etter et par lytt, sitter de fleste låtene der de skal. Faktisk så sitter låtene så kjapt at man må være forsiktig med å spille den for mye.

Catchy refreng, energi og glede er Magnetic, og jeg storkoser meg med platen. Last Hot Night har forresten et vanedannende U2-sound over seg, mens de fleste låtene rett og slett er oppskriftsmessige hitpotensiale, som av og til er mer enn helt greit. Ikke alle, men mange.

Dette er absolutt noe som har fortjent mange lyttere – også i Norge. The Goo Goo Dolls har ellers solgt over 10 millioner plater, og hatt 14 topp 10-radiohits i USA.

Magnetic Teazer.

Hat-trick: Keep the Car Running, Last Hot Night og Slow it Down.

Karakter 5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad