Lykke li d er hvem?

Den festligste karakteren i denne filmen er jenta på butikken som skulle straffe sin utro kjæreste. Hun lå med alle vennene hans og ble gravid med en av dem. 

JAG ETTER VIND. Denne karakteren har egentlig lite med filmen å gjøre, men den frisker opp stemningen. JAG ETTER VIND er en ganske kritikerrost film fra Norge som er laget av NORD-regissør Rune Denstad Langlo.

jag-vind

Den forteller historien om den alvorlige Anna som må  tilbake til restene av hennes familie til et lite sted i nord. De er ikke mange igjen, og siden bestemor snart skal begraves, er det bare en særdeles gretten bestefar igjen. Det er ti år siden sist, og mye har forandret seg.

Cello

I god norsk fjernsynsteaterstil har vi allerede hørt cellomusikk før Anna kommer til sin bestefar.

I god norsk fjernsynsteaterstil har cellobruken også gitt oss bakgrunnsmusikk i samtalene  mellom Anna og bestefar. Allikevel blir dette underholdende, og små spørsmål og undrende sjeler blir til en historie som er en god historie om tapt liv og glede, styrke og vilje til egne valg, og anger. Hvorfor er bestefar så gretten? Hvorfor har han ikke pratet med naboen på flere år, og hvor sårbar er hemmeligheten som Anna aldri har fortalt til noen?

JAG ETTER VIND er typisk norsk, men allikevel god underholdning på grunn av menneskets (publikum) nysgjerrighet som gjør at vi blir interesserte i karakterenes liv. Denne kan du godt få med deg.

Sven-Bertil Taube spiller gretten bestefar, mens Tobias Santelmann og Marie Blokhus spiller de andre sentrale rollene. Anders Baasmo Christiansen er med i en alt for liten rolle.

Ble det forresten nevnt at Annas gamlekjæreste fortsatt bor her? Anna har derimot type, så da så.

Karakter 5-

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad