Sandy meg her og der

Det er ikke spesielt fint å påpeke om folk er for tynne eller for tjukke, men det er allikevel den feite skuespilleren Melissa McCarthy som spiller en av hovedrollene i denne.

IDENTITY THIEF. McCarthy ble et kjent tryne etter at hun gjorde en god innsats i den ganske kule BRIDESMAIDS. I den filmen ble det lagt stor vekt på festligheter rundt at hun faktisk er overvektig. Det samme er tilfelle i denne.

identity inni

– Folk som deg har ingen venner, de liker deg bare fordi du spanderer drinker, sier bartenderen til Diana (McCarthy). Det er sant. Diana spanderer drinker på en hel hau med folk i en bar, men ingen vil være venn med henne. Diana har ingen venner, men hun har allikevel tjuvlånt andres identitet. Dette gjør at hun kan bruke deres navn og kredittkort, og hun er en storforbruker av andres penger.

Sandy Patterson (Jason Bateman) er en vellykket og heldig fyr som bare har fått et litt uheldig navn, hvor de fleste er enige om at dette er et jentenavn.

Diana aner ikke at Sandy Patterson er en mann, men hun har allikevel stjålet hans identitet. Sandy er en hederlig familiefar som får store problem med dette da hans konto plutselig er x antall dollar i minus. Politiet i Denver kan ikke hjelpe Sandy på grunn av at Diana regjerer med hans kredittkort i Miami. Til syvende og sist bestemmer Sandy seg for å reise til Miami for å få tak i Diana. Deretter skal han frakte henne til Miami. Bare da kan politiet hjelpe.

Diana har mange problem. Et av dem er at noen skurker ønsker å drepe henne. Sandy blir etter hvert en del av dette problemet, men det eneste han behøver å gjøre, er å få dem begge til flyplassen i Miami. Det han ikke har tenkt på, er at noen trolig vil reagere på at begge for øyeblikket har samme identitet og heter Sandy Patterson.

Sandy blir derfor nødt til å kjøre fra Miami til Denver. Det er en svært lang kjøretur, og så gjenstår det å se om det største problemet blir skurker med våpen, eller Diana som blir det største problemet.

IDENTITY THIEF  er på sitt beste svært festlig, og kan av og til fremstå som en original komedie. Filmens svakhet er allikevel at den også har for mange øyeblikk som ikke er hverken spesielt festlige eller engasjerende. Kanskje slitsom er det rette ordet. Men filmen skal også få et pluss for å ikke bli så alt for sentimental mot slutten

Alt i alt er regissør Seth Gordons forrige film bedre, men IDENTITY THIEF er heller ikke helt ueffen, så se den gjerne.
karakter4

 

 Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad