Schmockskrift

Det er ikke så mange dager siden jeg skulle jeg lage saus til nytrukket torsk. Et kjapt søk på nettet ga meg mange valg, men jeg gikk for en saus med karri. Alle ingrediensene var derimot ikke tilstede.

KARRISCHMAUS: Da vi snart skulle reise på en kortere ferie, var det få ingredienser i skapene. Oppskriften sa først og fremst at man skulle bruke et halvt eple, som ble erstattet med en halv pære. Da det også var tomt for sjalottløk, falt valget på vanlig løk. Karri, hvetemel og smør var i boks, men hønsekraft/buljong var det lite med. Erstatningen ble fiskebuljong.

Til slutt skulle det være Créme Fraiche i suppen, men det ble glatt byttet ut med vanlig lettrømme.

Resultatet? Slett ikke så verst, men heller ikke så god at det blir gjentagelse.

Moralen i denne bloggsnutten er at det er lov å eksperimentere, men bruk gjerne sunn fornuft.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no