Subject Delta

Subject Delta er et metalband fra Bryne. De er det første bandet som blir presentert i Scoopets nye spalte; Lyden av Rogaland. Planen er å publisere nytt band hver onsdag.

Lamb of God er blant favorittene, og bassist Vebjørn Solheim kan «springe kjemperaskt!». Da vet vi vel det meste, eller?

 

lyden-subject

SUBJECT DELTA: Bandet startet i 2010 når Aslak Markhus, Vebjørn Solheim og Tommy Utsola sluttet i et mindre vellykket band. Deretter startet de opp med Subject Delta, og i løpet av det nestse året ble også Even Hatteland Engelsvoll og Fredrik Undem med.

Aslak Markhus svarer på spørsmål via mail.

– Diskografi så langt?
Road Creature – EP 2012
Chemical Wake – Singel fra 2012 som skal være med på den kommende platen.

Aslak Markhus forteller at de spiller metal, men velger å ikke si hvilken type metal de spiller. De er inspirerte av Lamb of God, Gojira, Meshugga, Mastodon, Pantera og mange flere.

– Hvor mye liveerfaring har dere?
– Vi har vel spilt rundt 15-20 konserter sammen, men det varierer litt på hvor mye erfaring hvert enkelt medlem har.

subject-delta-studio
Foto: Hedda Rysstad

– Hva er den beste og verste konserten dere har spilt?
– Den beste må nok være enten når vi spilte oppvarming på en Lamb of God-tributekonsert på Tribute i Sandnes eller en Band Battle vi spilte i Grottene på Folken. Det er egentlig litt vanskelig å si – det føles som at vi gjør det bedre og bedre for hver livekonsert vi spiller.
Den verste  er trolig på Musikkfest 2012 i Grottene. Vi hadde 15 minutter, var uforberedte og var nok ganske nervøse siden vi var nye i miljøet og flere andre bra band spilte før oss.

 

Hvor mange «likes» du har på Facebook kan i noen tilfeller være årsaken til at du ikke ble valgt av en arrangør til å spille en gig

 

– Hvem er den mest kreative i Subject Delta?
– Aslak skriver musikken, Even skriver teksten og Tommy skriver trommene. Det er vel opp til lytteren å bestemme seg for hvilken del av komposisjonen de setter mest pris på, men Aslak er best:-)

– Mariah Carey, Bruce Springsteen, Johnossi, Oasis, AC/DC, Nine Inch Nails, Judas Priest, In Flames, Machine Head eller Dimmu Borgir?
– In Flames, Machine Head og Dimmu Borgir.

– Hvilke låter representerer bandet best?
– Lizard People er den første sangen vi spilte inn, og selv om produksjonen er ganske elendig, syns jeg at den synes jeg representerer bandet best. Dere kan også sjekke ut Chemical Wake og Vegetable.

– Hvilke fremtidsplaner og ambisjoner har dere?
– Planen fremover er å spille inn et album i oktober. Etter det skal vi prøve å planlegge en turné.

– Hvem vil dere helst spilt sammen med på en livescene?
– Måtte vel blitt noen av inspirasjonene våre. Lamb of God eller noe.

– Hva er det vanskeligste med å være et band i 2013?chemical
– Man er mye mer avhengig av å ha en tilstedeværelse på nettet. Hvor mange «likes» du har på Facebook kan i noen tilfeller være årsaken til at du ikke ble valgt av en arrangør til å spille en gig.

– Har dere kontrollen på hvordan dere kan søke etter pengestøtte?
– Nå har vi søkt så mange ganger og så mange steder at vi begynner å få kontroll. Vi har også fått hjelp fra Sweet Sound Studio til hvordan vi skal skrive en profesjonell søknad.

– Kan dere nevne fem knallbra band fra Rogaland?

– Det er jo noen åpenbare som Kvelertak og Purified in Blood, men kan også ta noen mer «underground». Jeg liker veldig godt Sheol Afterlife, Zerozonic, Jagged Vision, Prophetic og Shadowmind.

– Er det noe spesielt dere brenner for som band?

– Jeg tror vi alle bruker mye tid og fokus på å lage noe som er originalt og interessant. Vi vil ikke skrive sanger som bare er akkurat det samme alle har gjort før.

– Hva syns dere om kultursatsingen i Time Kommune?

– Jeg syns kommunen tar ære for mye av suksessen til suksessfulle band uten å ha noen som helst rett til å gjøre det. Det eneste tilbudet som øvingslokale er fremdeles bare 2 containere, selv om det har vært klager og mas på at dette burde forbedre seg i mange år. 

– Har dere en god skrytehistorie, hvor vi driter litt i Janteloven?

– Vebjørn kan springe kjemperaskt.

Til slutt kan dere få si akkurat hva dere vil.
Alle sangene våre ligger ute og kan lastes ned gratis her

Subject Delta på Facebook.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no
Siste oppdateringer fra Scoopet på Facebook. Lik her.