Topp thrash

Det skjer ganske ofte at jeg spør folk om hva slags musikk de liker. Ganske mange sier at de liker det meste. Jasså?

Sodom - epitome

SODOMEpitome of Torture (Steamhammer/SPV- Playground) Etter lørdagens festival i Helgåleiren, var det på tide å få seg en drosje hjem til Bryne. Drosjesjåføren var også en av de som likte det meste innen musikk. Da var det jo voldsomt flaks at jeg hadde en CD med Sodoms nye mesterverk! Ikke bare skulle vi spille Sodom, men lørdags kveld blir ofte hørselen noe svekket, og da må man jo spille ekstra høyt.

Sjåføren klaget ikke, og for ordens skyld, var det greit å sette seg foran i passasjersetet for å styre både låter og volum. Låten Stigmatized ble spilt flest ganger. Epitome of Torture og Cannibal på delt andreplass.

Sodom fra Tyskland har holdt det gående lenge, og i 1984 ga de et navn til brutal Blackdeathmetal med en vinyl EP som fortsatt står høyt i kurs. In the Sign of Evil sjekker du på Spotify, og så guffer du opp Outbreak of Evil, Sepulchral Voice, Blasphemer og Witching Metal, så skal jeg love deg at naboens katter aldri kommer tilbake for å pisse i hagen din.

Sodom har mildt sagt gitt ut plater med ujevn kvalitet, som igjen har gjort at jeg ikke alltid har brydd meg allverdens om de nyeste platene. Om jeg husker rett, er for eksempel Tapping the Vein fra 1992 en dårlig plate. Epitome of Torture er derimot det stikk motsatte, som igjen gjør at lysten til å sjekke opp nyere plater, appellerer.

agent orange

Epitome of Torture er en maktdemonstrasjon i hvordan en ordentlig småfrekk thrashmetalutgivelse kan høres ut i 2013, og både driv, energi og ikke minst vokal, imponerer. Kanskje en god beskrivelse er at trioen er en mindre polert utgave av Kreator.

Det er melodier i et brutalt landskap, hvor de overnevnte låtene er med på å gi bakoversveis på et godt stereoanlegg. Samtidig så er det også andre sanger på platen som er med på å gjøre helhetsinntrykket tilfredstillende. Stigmatized er platens aller beste låt. I 1989 kom Sodom med en annen favoritt; Agent Orange. Stigmatized er det nærmeste man kan komme en del 2 av tittelkuttet fra denne utgivelsen.

Tekstene er ellers av det mer samfunnskritiske slaget, og de som lurer på hva Agent Orange egentlig er, kan sjekke ut denne.

I dag er det bare Tom Angelripper (bass og vokal) som er med fra originalbesetningen, men det er helt okei. Gitarist Bernemann har vært med siden 1996, mens trommeslager Markus Freiwald ble med i 2011.

PS: Drosjesjåføren var forresten med godt mot, og klaget ikke en gang på musikken. Når vi gikk ut av taxien, vil jeg allikevel tro at hans neste CD-valg (AC/DC) passet sjåføren bedre enn Sodom.

Karakter 5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad