Fra Stephen King

TV–serier er så mangt, og innimellom himmel, helvete og  jord, er det mer enn vi kanskje aner.  Haven bygger på en novelle av Stephen King. som heter The Colorado Kid.  Den andre sesongen av Haven ble nylig sluppet. 

haven-inni

HAVEN Sesong 1 og 2. En kvinnelig FBI-agent reiser til småbyen Haven i Maine for å etterforske et mord. Allerede før hun har kommet til byen, havner hun i en bilulykke. Haven er en typisk Stephen Kings by, og det skjer urovekkende mange finurlige episoder der.

Vår FBI-agent blir vitne til både det ene og det andre (mildt sagt), og selvfølgelig blir hun værende for å løse et nytt mysterie i hver episode. Man skulle kanskje tro at hun sammen med politietaten, har forstått at det bare er urovekkende og overnaturlige hendelser som skal etterforskes i byen. Men i hver episode, granskes de kriminelle handlingene som om det ikke skulle være overnaturlige krefter som står bak.

HAVEN er helt okei, men ikke mer. Jeg ble anbefalt å starte på episode nr. 9, men valgte å begynne fra begynnelsen. Vår FBI-agent har nemlig relasjoner til byen som blir brukbart avslørt i den niende episoden. Hennes mor er nemlig avbildet i en gammel avisartikkel, og hun vet ikke  hvem moren er. Etter den niende episoden blir HAVEN trolig litt mer interessant, men den litt stillestående utviklingen og de tidvis kjempedumme sakene som skal løses, gjør at jeg ga opp et stykke ut i andre sesong.

Om vi sammenligner dette med for eksempel TV-serien SUPERNATURAL, blir HAVEN blodfattig. SUPERNATURAL er mer sjarmerende og guffen, til tross for at det også der blir nok av tid til overnaturlige element, blir dette  som et mer usannsynlig og ufrivillig trivelig fjernsynskjøkkenversjon av en ordentlig grøsserserie for TV.

Grunnen til at SUPERNATURAL blir mer troverdig, er at den er hva den er, og vet det, mens HAVEN kanskje streber etter kred den ikke har fortjent.

I HAVEN er FBI-agenten helt grei. Hennes partner har ingen følelser, men vi føler ikke så mye for han heller, så det går forsåvidt greit. Den tredje personen er en kjekkas som har rykte på seg for å være en kjent smugler. Allikevel ville jeg lånt han både sukker, mel og en flaske med Jester Kings; Imperial Stout Black Metal, og vært sikker på at han ville skaffet en ny flaske om han sa så.

Denne har bare nesten fortjent karakter 4. Men blant så mange TV-serier som finnes, anbefaler jeg aller mest å styre unna.

Det er til nå produsert 4 sesonger av dette, og i likhet med nesten alt man kan glo på, er det mange som liker, og mange som ikke liker dette.

Karakter 3+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad