Hail Team america

I 2004 bestemte Trey Parker og Matt Stone (South Park) seg for at det var på tide å lansere en dukkefilm. Jepp.

team-america-i

TEAM AMERICA – World Police – 2004: (Relansering Blu-ray) Og hvilken dukkefilm det var og fortsatt er. Når den gis ut nå, har den for eksempel 7-årsgrense i Finland, 11 år i Sverige, og 15-års aldersgrense i Norge og Danmark, som er passelig.

TEAM AMERICA – World Police er den rasende festlige historien om heltene som er amerikanske helter med stor H. Det er selvfølgelig en parodi på det meste vi har sett av amerikanske heltesoldater, men andre får også gjennomgå.

En utsøkt parodi på Kim Yong-il får vi også, og han er like ensom som han er utspekulert. Hans plan er som hentet ut fra en James Bond-film, og med på laget har han også andre terrorister med stor parodisk T, hvor man også skal legge merke med de ufattelig festlige dialogene og uttalelsene som de forskjellige karakterene har.

Dette er en velprodusert dukkefilm med råbra action, heftige sexscener som er sjelden kost for dukker, og parodier som de fleste forstår grunnen bak.

Filmen er bra hvor den skal være bra, og dårlig hvor Parker og Stone vil at den skal være dårlig, og gjerne se litt billig ut. Det er for eksempel ikke gjort noen forsøk på å gjemme trådene fra dukkene. Filmen har også holdt seg bra, og åpningsscenen i Paris er alene verdt bryderiet med å skaffe seg denne.

karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no