Helt greit gjensyn

Det som jeg kanskje husker best med denne filmen, er slutten, men også Lou Gosset Jr sin fryktinngytende karakter som Sgt. Emil Foley. Et gjennsyn med denne klassikeren på Blu-ray viser at verden har gått videre.

officer-gentleman-blu-ray

EN OFFICER AND A GENTLEMAN (1982) (Relansering Blu-ray). Det er fortsatt en ganske søt film med en viss underholdningsverdi, men mye har skjedd siden 1982.

Zack Mayo (Richard Gere) har hatt en tøff oppvekst, og i motsetning til hans far, ønsker han å bli til noe. Derfor verver han seg i marinen, med ønske om å bli pilot. Kanskje hans fortid står litt i veien, men aller mest er det den tøffe drillsersjanten Sgt. Emil Foley som forsøker å knekke ham og resten av rekruttene.

Dette blir egentlig gjort for å gjøre menn ut av gutter, og egentlig er ikke Foley så gal som man først skulle tro. Innimellom nye vennskap og knallhard trening som engasjerer, blir han også forelsket.

EN OFFICER AND A GENTLEMAN er en ganske okei film i dag, og kan kalles for et godt drama, men ville nok ikke fått like mye blest om den hadde blitt produsert i dag. De som har et forhold til filmen fra «gamle dager», vil bli fornøyd, men ikke så mye mer

Richard Gere er som vanlig bra, og jeg har fortsatt sansen for denne litt mystiske skuespilleren. Du bør førresten sjekke hans nyeste film; ARBITRAGE (Bedrageren).

karakter4

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no