helt sheriff

Bare ordet sheriff klinger bra, og gir mest relasjoner til westernfilmer. Men denne TV-serien er fra nåtid, og sheriff er fortsatt et yrke. Sa jeg sheriff?

longmire-ses1

LONGMIRE: Det er en ganske sympatisk og aldrende herremann som spiller sheriff Walt Longmire (Robert Taylor). Han opprettholder lov og orden i Wyoming sammen med en politibetjent som ønsker å overta hans jobb, og en kvinnelig visesheriff (Katee Sackhoff fra TV-serien 24). Det er nok å ta seg til i byen, og skurker finnes også i øde landskap. Ikke langt fra sheriff Longmire er det et indianerreservat som har egne lovmenn. Der blir det av og til bråk, og Longmire må trå til for å hjelpe, selv om ikke alle er like glade i ham der.

Louis Diamond-Phillips er også med i denne TV-serien som er helt okei, trivelig og underholdende nok. Jeg sier nok, for denne anmeldelsen bærer vel også preg av at det ikke alltid er like engasjerende. Blant TV-seriekarakter holder dette til en firer. Med en spilletid på 424 minutt, er Longmire aldri dårlig, men  heller ikke så engasjerende at man ikke kan vente en stund før neste episode. Den er kanske litt for stillestående, og har litt å gå på for å hevde seg blant de aller beste. Men greit tidsfordriv.

Karakter 4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no