Wallander nr. 28

Dette er film nummer to i sesong 3 av Wallander. Egentlig er det den 28. filmatiseringen med Krister Henriksson som kriminaletterforskeren fra Ystad. 

WALLANDER – Forsvunnet. En liten jente blir meldt savnet etter at hun forsvant sporløst på vei til skolen. Det første døgnet er det mest kritiske, og Wallander og hans kollegaer gjør alt de kan for å finne henne. wallander-forsvunnet

Rett for jenta forsvant, var jenta vitne til en krangel mellom mor og far, hvor sistnevnte har lyst til å ta jenta med til sitt hjemland. Hvem står bak kidnappingen, og er det fellestrekk med en lignende sak som Kurt Wallander etterforsket for ti år siden?

Wallander-filmatiseringene holder fortsatt koken, og igjen får vi en realistisk krimhistorie. Kurt er mer sliten enn tidligere, og man skal ikke se bort fra at han lider av alsheimer light.

Avslutningen er både sjokkerende og realistisk, og er kanskje den største grunn til at helheten gikk opp til en femmer.

De to foregående sesongene med Wallander ble forresten innspilt i hhv. 2005–2006 og 2009-2010. Det ble hele 26 episoder i sesong 1 og 2, og sesong 3 – som ble den siste med Henriksson – består av seks filmer som alle lanseres i 2013.

Karakter 5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Scoopet på Facebook.