Ølsmaking Mekjarvik

Fredag 27. september 2013 var det tid for ølsmaking hos GMC Shipping. Firmaet holder til i Mekjarvik, og stedsansen til undertegnede holder fortsatt til i granskauen. På forhånd ble det gitt beskjed om at kveldens klientell også bestod av en del vinentusiaster. 

gmc-alle-øl

ØLSMAKING. Kveldens utvalg bestod derfor av en del fruktige øl, hvor flere smakere passet på å påpeke at det ikke smakte som øl. Men hva smaker egentlig øl?

Bilturen til Mekjarvik ble mye lengre enn antatt, og etter flere bevistløse omveier som jeg ikke ønsker å prate om, var jeg på plass hos GMC Shipping i Mekjarvik. Heldigvis var det en tolerant gjeng som ikke gjorde noe stort leven ut av at øl og mann ble forsinket.

Blant kveldens 13 utvalgte øl var det en italiensk øl som jeg ikke selv hadde smakt før. Til tross for at min personlige mening om pregløs smak, fikk den høye karakterer hos kveldens deltagere. Kanskje Italieneren er en god start for de som ikke har smakt allverdens utenom pils tidligere?

Mikkeller Beer Geek Breakfast er brygget hos Aktieselskapet Lervig, og ble en bonusøl for lystige deltagere, og er derfor ikke avbildet med de andre ølene. For første gang hadde jeg også med en Kriek (Kirsebærøl), som fikk alt fra karakter 1-10, og det er noe av grunnen til at slike tester er så spennende, syns jeg.

Det er ellers verdt å merke seg at de fleste øl får svært god karakter blant noen, mens andre gir den tommelen ned. Øl er nemlig så mangt, og smakene det samme. Derfor behøver noen av kveldens utvalg å tilvennes og som med god musikk, er det ikke alt som fungerer første gang. Ølene som får lavest karakter er ikke nødvendigvis dårligere i hverken smak eller kvalitet. Derfor er det ingen tapere blant ølene som ble servert.

Resultat (Laveste til høyeste karakter i parantes)

 • Birrificio Balkadin – Open Riserva (4-10) – 91 P
 • Nøgne Ø – Saison (5-8) – 90 P
 • Nøgne Ø – India Pale Ale (2-9) – 82 P
 • Verhaege – Duchesse De Bourgogne (3-8) – 81 P
 • Haandbryggeriet – Ardenne Blonde (2-8) – 79 P
 • Lervig Aktiebryggeri – Hoppy Joe (3-7) – 79 P
 • Haandbryggeriet – Krekling (3-9) – 77 P
 • Boon – Kriek (1-10) – 72 P
 • Nøgne Ø – Imperial Stout (2-8) – 61 P
 • Lervig Aktiebryggeri – Lucky Jack (2-8) – 60 P
 • Mikkeller – Beer Geek Breakfast (1-8) – 54 P
 • Bayerische Staatsbrauerei – Weihenstephaner (1-9) – 48 P
 • Boon – Oude Geuze (1-8) – 41 P

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad