Big Bang Theory

Kanskje de fleste leserne allerede har møtt de fire nerdene i denne festlige TV-serien som er en av mine favoritter innen sjangeren.

big-bang-6

BIG BANG THEORY – sesong 6: Selv har jeg akkurat blitt ferdig med sesong 3, men nå er sesong 6 klar av denne noe seiglivede serien.

Sheldon Cooper er en teoretisk fysiker med vekt på teoretiske sysler, og er ingen kløpper på sarkasme. Det er stor sannsynlighet for at han lider av Asperbers. Vel, egentlig lider han ikke av det, fordi han er svært fornøyd med alt han foretar seg. Fast plass i sofaen, ekstremt selektiv med sine måltider, men lærer seg en og annen festlighet etter hvert.

Leonard bor sammen med Cooper, og er den med mest sosialinteligens. Faktisk ganske jordnær fyr. Datet naboen Penny utover i sesong 3. Kanskje enda?

Wolowitz er en jødisk nerd og kompis med lite dametekke. Bare synd han ikke vet det selv. Innerst inne vet han det nok, men er samtidig venneflokkens mest sleske person, selv om ikke akkurat det sier så mye. Bor hjemme hos sin mor.

Hinduen Raj  Koothrappali er den fjerde kameraten. Et av hans største problem er at han må ha alkohol for å prate med jenter. I edru tilstand får han ikke sagt et ord. I noen episoder møter vi hans foreldre. En digresjon, men hans far er karakteren Babu, som Jerry Seineld hjalp til med å starte restaurant som gikk forholdsvis fort konk.

De totalt forskjellige personlighetene, hvor fellesnevner er nerdestatus, kler hverandre bra.

Et tilfeldig bilde av Kaley Cuoco som viser at hun syns et smykke rundt halsen kan være kledelig.

Penny er den søte unerdete naboen som er venn med firkløveret til tross for at hun forstår svært lite av både oppførsel, interesse og fysiske formler.

Denne TV-serien handler egentlig om nerdegjengens hverdagslige liv, og selv om den handler om litt mer enn ingenting, er det knallbra dialog, samspill og kontrasten mellom de fem som er med på å gjøre dette til en sann fornøyelse. Alle skuespillerne gjør seg bra, men velger å fremheve spesielt Kaley Cuoco som Penny, og ikke minst Jim Parsons som Sheldon. Det hadde ikke blitt det samme uten sistnevnte.

Chuck Lorre er skaperen av THE BIG BANG THEORY. Han har også skrevet manus til bl.a. TWO AND A HALF MEN og DHARMA & GREG.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

karakter5