Spartacus: vengeance

Skuffelsen var stor da Spartacus plutselig hadde tatt plastisk operasjon for sesong 2. Eller hadde han det?

SPARTACUS – VENGEANCE. Rollen som Spartacus er overtatt av Liam Mcintyre, som slett ikke er like karismatisk som skuespilleren fra den første sesongen. Grunnen til skifte av skuespiller er rett og slett at den karismatiske Andy Whitfield døde av kreft i 2011.

spartacus---vengeance

Etter to-tre episoder, har man blitt vant med Liam Mcintyre som Spartacus, og mange kjente, kjære og forhatte tryner fra den første sesongen er fortsatt med.

Sesong 2 starter opp der den første sesongen sluttet, og dette er fortsatt spektakulære greier. Hvor våre gladiatorer stort sett var slaver i den første sesongen, har de nå fluktet fra Romas tyranni, og blitt til lovløse muskelmenn med hevn i tankene. En livsfarlig kombinasjon for romerne, samtidig som romerske herførere og stat, har et stort ønske om å fange disse lovløse bandittene som ydmyket dem alle.

Samtidig fortsetter kampen for tilværelsen blant spesielt et par utspekulerte, uforutsigbare og nådeløse kvinner som vi tidligere har møtt. Deres selvsentrerte tanker  kan være minst like farlige som både sandaler og sverd, og gjør TV-serien både mer mangfoldig og interessant. Progresiviteten i handlingsplanen kunne blitt analysert som småtreg, men den kler serien fordi personene er interessante nok til å bære publikums nysgjerrighet for videre utvikling.

Legg spesielt merke til Viva Bianca som Illithya, men også Lucy Lawless som Lucretia.

Spartacus – Vengeance er nesten like bra som den første sesongen, og det er bare å glede seg. Dette er nærmest en hyllest til estetisk filmkunst med blodsprutende orgie, naken hud og sensualitet i brutale tider med ekstreme visuelle grep mellom himmel og helvete.

Mellom disse to sesongene ble det produsert en prequel som heter; Spartacus – Gods of the Arena. Selv om det ikke er nødvendig, vil det ikke være en ulempe å se denne før man starter på første sesong som har blitt en av mine favoritt TV-serier for tiden.

Anmeldelse av Spartacus – sesong 1.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

karakter5