Wallander nr. 29

 

Dette er den tredje filmen i den tredje sesongen med Krister Henriksson som kriminaletterforskeren Kurt Wallander. Sammenlagt er dette film nummer 29.     

MANKELLS WALLANDER – SVEKET: Ungjenta Amanda tar turen til politistasjonen i Ystad for å fortelle at hennes mor er forsvunnet. Dagen før, kranglet moren med Amandas far, men det er det kun to stykker som vet. sveket-wallander

Få timer etter anmeldelsen, finner de et lik som har blitt knivstukket flere ganger, og det viser seg at Amanda hadde grunn til å være bekymret. Er det ektemannen som har drept moren? Det kan se slik ut. Ikke minst når en nerd har filmet drapet, og begynner å presse den antatte drapsmannen for penger.

Som vanlig er ikke alt som det ser ut i en Wallander-historie. Dette er en helt grei krimfortelling som allikevel ikke kommer opp mot de aller beste. Kurt Wallander får litt av hvert å bryne seg på, og samtidig så får vi et nytt bevis på at han begynner å bli glemsk. Altzheimer?

De to foregående sesongene med Wallander ble innspilt i hhv. 2005–2006 og 2009-2010. Det ble hele 26 episoder i sesong 1 og 2, og sesong 3 – som ble den siste med Henriksson – består av seks filmer som alle lanseres i 2013.

Wallander nr. 28.

Wallander nr. 27.

 Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

karakter4