The Hangover 3

Alan (Zack Galifianakis) ønsket seg aldri hund eller katt som liten, men en giraff har han alltid hatt lyst på. Nå har han blitt 42 år gammel, og endelig har han fått kjøpt seg en. Selvfølgelig har han det.

zack

THE HANGOVER – PART 3. Alan kjører lykkelig hjemeover med sitt nye kjæledyr i en tilhenger uten tak. Han vekker stor oppsikt med sin noe uvanlige fraktmetode, men giraffen ser ut til å trives i friluft.  Alan vekker enda mer oppsikt da det viser seg at han ikke har tenkt så mye på forholdet mellom diverse broer og en giraffs høyde.

Alan bor hjemme hos sine foreldre, og de er vel ikke noe videre imponert over sønnen. Anskaffelsen av det nye kjæledyret var heller ingen suksess, og det ble Alans far som måtte betale for sønnens noe lite gjennomtenkte kjæledyrplan.

Alan er bare en av folka i guttegjengen vi har blitt kjent med i Hangover-filmene. Han er allikevel den viktigste karakteren, og hans fjerne nærvær er brilliant, takket være Zack Galifianakis.

I det tredje kapittelet er det hverken utdrikningslag eller bryllup som står på agendaen. Vi har tidligere sett den sleske karakteren Mr. Chow, som på sett og vis er venn med Alan. Han har stjålet gullbarrer som har en verdi på mange millioner, og etter en vellykket flukt fra fengsel er det ikke lovens lange arm som er det største problemet. Ingen vet hvor Mr. Chow er, men Alan og hans gjeng, blir nødt til å finne ham. Ikke bare en, men to ganger. Alt på grunn av Mr. Chows skurkestreker, og ikke minst på grunn av en truende bande som ønsker å få tak i Mr. Chow, hvor selveste John Goodman spiller skurkesjefen.

john g

Etter uante komplikasjoner og trusler, er filmen godt i gang, hvor en del av handlingen foregår i Tijuana;  Mexico. Deretter blir det et gjensyn med Las Vegas

Handlingen i The Hangover – Part 3, er bra, og i god Hangover-ånd. Uante situasjoner oppstår og med en del action og spenning, blir dette en komedie med brukbart mangfold.  Det er  selvfølgelig flust med sprøe påfunn, opplevelser og situasjoner som viser at en film kan være både oppfinnsom og vital – selv med tallet 3 bak.

Alan stjeler ikke hele showet, men det er definitivt denne karakteren som gir The Hangover-filmene en ekstra vitamininnsprøytning som gjør at man bare må digge disse filmene. Selvfølgelig er det kjekt å se Alans «venner» igjen, hvor de alle er en del av The Wolfpack. I utgangspunktet er dette det siste kapittelet om The Hangover – og denne er trolig like kul som den første filmen.

Det er ellers verdt å nevne at regissør Todd Phillips står bak alle tre filmene, men at han også laget Due Date (Zack Galifianakis/Robert Downey Jr.) og Starsky & Hutch (Ben Stiller /Owen Wilson), som også er artige komedier.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

karakter5