Escapetor

Ukens band i Lyden av Rogaland er Escapetor fra Hå kommune. Gutta har lang fartstid, og startet opp i 1999.

ESCAPETOR. Det var Leif-Ove Haugstad og Ragnar A. Nord-Varhaug som begynte det slitesterke bandet. Mr. Nord-Varhaug forteller mer.

Escapetor er for tiden i studio og arbeider med et nytt album. Utgivelses dato er ikke satt, men trolig til høsten/vinter 2013.

– Diskografi så langt?

– Escapetor – 1999 (self titled), Drop the system – 2000, No one will survive – 2002, Water – 2003, Moments… – in 2005, Misanthropia – 2009, Decennium – 2010. 

presentasjon-escapetor

 

– Hvilken sjanger spiller dere?

– Sjanger er alltid litt vanskelig og har kanskje variert litt opp gjennom årene. For de som liker å kategorisere, så er vi vel I Heavy-Metal/Metal og nok litt i Thrash sjangerne.

 

– Hvem inspirerer dere?

– Vi hører nok på en del forskjellig musikk i bandet Alt fra Pop,Rock til Thrash og død/svart metal.
Mange av oss har nok røttene plantet i 80/90-tallets Metal/Trash og Prog-metal scenen. Band som Metallica, Megadeth, Annihilator, Kreator, Slayer, Helloween og mer.

 

– Hvor mye liveerfaring har dere?

– Opp gjennom årene har det jo blitt en del live spillinger, men 2009 og opp til i dag har kanskje vært den mest intense perioden. Konserter spesielt i Rogaland, men også sørover + Tyskland har forekommet.

 

– Hva er den beste og verste konserten dere har spilt?

– Når man spiller på forskjellige arrangement og festivaler så er det selvsagt svært varierende kvalitet på utstyr, PA-anlegg og publikum. Konserter på et lite grendahus eller ungdomslokale på en søndag tilsier at det kanskje ikke blir fult trøkk. Konserter hvor lydmann er totalt wasted og hvor alle monitorer/kanaler på scenen står skrudd til 11+ legger en demper på bandets opplevelser.

– Turen til Tyskland (Heppenheim ved Frankfurt) kan jo trekkes fram som en kjempe suksess. Mye folk og veldig vennlige og entusiastisk publikum. Ellers må vi jo si at de aller fleste konserter/arrangemanger er OK og bedre.

 

– Hvem er den mest kreative sjelen i bandet?escapetor-live

– Ragnar, Carl-Erik Sagård (tidligere vokalist og gitarist) og Axel Feller er kanskje de mest kreative. Ellers prøver vi å gjøre det slik at hver enkelt tar seg av sine respektive instrumenter og tilfører sine ideer/kunnskaper til sangene. Vokalistene har alltid gjort sine ting selv.

 

– Mariah Carey, Bruce Springsteen, Johnossi, Oasis, AC/DC, Nine Inch Nails, Judas Priest, In Flames, Machine Head eller Dimmu Borgir?

– AC/DC, Judas Priset og Dimmu Birger?

 

– Hvilke (maks) tre låter representerer bandet best om leserne skal sjekke ut bandet?

No-one will survive fra No One Will Survive/Decenium platen. Spread the News og The Search fra Moments-platen.

 

– Hvilke fremtidsplaner og ambisjoner har dere?

– Framtids planer er å spille mest mulig live, nye plater, oppleve nye plasser og nye band.

 

– Hvem vil dere helst spilt sammen med på en livescene?

 

– Hvem vi helst vil spille sammen med må vel kanskje være våre «helter» opp gjennom årene.
Det er jo alltid gøy å spille sammen med band som kan sine ting, både lokale og ikke lokale band.

 

 – Hva er det vanskeligste med å være et band i 2013?

– Det er jo utrolig mange band rundt om kring og det å gjøre seg bemerket er veldig vanskelig og utfordrende.

– Escapetor kommer aldri til å bli et band som bytter sjanger etter hva som er populært i dag. Vi spiller det vi er komfortable med og alt etter hva vi liker. Dette er nok vår svaket og ikke minst styrke. De fleste som liker sjangeren «rock/Heavy/Trash» vil kjenne seg igjen i musikken vi spiller.  Vi prøver å gi publikum det beste vi kan på scenen til enhver tid og jeg tror her ligger vår styrke. Badet spiller veldig «tight» og git alltid 102,5% når vi er på scenen.

 

– Har dere kontrollen på hvordan dere kan søke etter pengestøtte?

– Vi er jo klar over at det er muligheter til å søke om penge-støtte til både innspilling, øvingslokaler, tour osv.
Til dags dato har vi ikke benyttet denne muligheten.

 

– Kan dere nevne fem knallbra band fra Rogaland?

– Et band som er bra er Kal-El, som har utrolig fete og groovy låter. Sublime Eyes er også et meget bra band. Det samme kan sies om Hold Fast, Six Eyes Lost og Purified in Blood.

 

– Er det noe spesielt dere brenner for som band?

1 2 3

– Musikken er jo det vi alle brenner for. Det å stå på en scene, se publikum like og til og med synge sammen med låtene er utrolig gøy. Det er vel kort og godt «live» vi lever for. Det å gjøre en turné  både innenlands og utenlands er et høyt mål og som vi håper på å få gjennomført i nærmeste framtid. Hvem, hva og hvor er for øyeblikket ikke planlangt.

 

– Har dere en god skrytehistorie, hvor vi driter litt i Janteloven?

– Escapetors deltakelse i Metal-Blender på NRK hvor vi mottok gode tilbakemeldinger og endte på delt 3 plass. Det var maaange band med i konkurransen og at vi ble valgt ut var jo gøy. Konsert utenlands er jo veldig gøy.

 

– Til slutt kan dere få si akkurat hva dere vil

– Nevnte kanskje at vi har ny plate på gang som vi håper kommer ut i løpet av året. Vi arbeider jevnt og tar den tid vi behøver i studio for å få det slik vi vil ha det. Claudius arbeider hjemme i sitt studio i Tyskland med å legge på vokalen sin. Han sender så filer til oss her (via interwebben) slik at vi setter dette sammen i vårt studio. Planen er å ta han opp til studio når vi nærmer oss slutt-produktet slik at han er med på siste finnish og får sin input her.

Mer info på Facebook og Nettsiden.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Support scoopet på Facebook her.