Hermegås 2

Det er ikke sikkert at Peter Jackson er så glad i ukens hermegås. I det første avsnittet var det to forskjellige versjoner av filmen; War of the Worlds som ble presentert. Det er ingen grunn til å skifte årstall –  snakk om å ape etter andre. 

kong-lost

King of the Lost World: I 2005 var det tid for nyinnspillingen av King Kong. Peter Jacksons storfilm hadde kanskje ikke verdens mest kjente tryner, men Naomi Watts, Adrien Brody og Jack Black spilte sentrale roller. Den store stjernen var selvfølgelig King Kong.

The Asylum produserte samme år King of the Lost World. Dette er en løslig basert adapsjon av The Lost World, av Arthur Conan Doyle (Skaperen av Sherlock Holmes), men både film og selskap konsentrerte seg mer om å være lik King Kong.

Hovedrollen (uten om apegorillaen) ble spilt av Bruce Boxleitner som mange jusker som Luke fra I Ville Vesten (How the West Was Won) – en populær TV-serie som også ble vist på NRK, tidlig 80-tall. Boxleitner har spilt i flere mange filmer og TV-serier, hvor The Gambler med Kenny Rogers også var minneverdig. Han er ellers kjent fra Babylon 5, men ikke minst som Alan Bradley i kultfilmen TRON fra 1982. (Han dukket også opp i TRON: Lecacy fra 2010). En litt artig digresjon er at selveste Bruce dukker opp i TV-serien Chuck, hvor Chuck faktisk er blodfan av filmen TRON, har plakat på soverommet, uten at det gjøres noe stort leven ut av det.

  • Budsjett: King Kong: $207 000 000. Karakter IMDB: 7,3 (fra 243 166 brukere)
  • Budsjett: King of the Lost World: $1 000 000. Karakter IMDB: 2.2 (fra 1375 brukere)

 

Hermegås – del 1.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestadThe-Asylum-om