Småbyliv

I 2011 ble denne TV-serien sendt på NRK. Nå er den gitt ut på DVD. 

SMÅBYLIV. Robert Stoltenberg har gjort mye bra. Aller best var han ikke i 1998-99 som Yngve Freiholt i Åpen Post, og heller ikke i Copacabanaa året etter.  

I 2000 var Café begynnelsen på Robert Stoltenbergs mange ansikter. Dette var en humoristisk TV-serie som mest av alt var en slags parodi på Vidar Lønn Arnesen og Da Capo-formatet. Stoltenberg spilte programlederen Terje Engelsmo som hadde gjester og publikum i studio, og samtidig avslørte han de fleste strengene som han fortsatt spiller på i dag.

Henning. Småbylivs reddende engel.
Henning. Småbylivs reddende engel.

Den finurlige dovakten Conrad Haugenlid Osmundsen er som en hetrofil, eldre versjon av den danseglade frisøren Svein i Småbyliv, og dialekten er den samme. Flere versjoner av den smånevrotiske Linda Johansen har det blitt, og selv om kanskje Roy Limmones (Fra Café) og borettsalgsformann Narvestad er favoritter, er ordfører Henning en ganske kul type. Han kunne vært i slekt med Narvestad, og er både korrupt og ufin mot byens innbyggere og sin kone.  Den eneste han er fin mot, er enken Eva, og blir etter hvert svært innpåsliten.

Småbyliv handler aller mest om fire forskjellige mennesker i Robert Stoltenbergs skikkelse, og i løpet av de åtte episodene, er det noen karakterer som gjør at man får lyst til å følge med.  Den unge kristne forstanderen Jonas, er ikke spesielt festlig, men greit nok vommfyll. Det samme er frisør Svein. Lærervikaren Randi er helt okei, og historien om og rundt henne, har sine øyeblikk.

Alt i alt er dette greit å få med seg, og disse karakterene fungerer helhetlig som grei underholdning. karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad