Huleboere

Det er selvfølgelig ikke bare Disney som kan lage kvalitetsfilmer for barn. Croods er Dreamworks nyeste animasjonsfilm, og er en underholdende film for de fleste fra 5 år og oppover. 

CROODS. Vi møter en huleboerfamile som trives best i sin trygge hule. Alle utenom familiens datter er fornøyd med dette. Hun ønsker å se mer av verden, men får ikke lov av sin far. Kanskje ikke så rart, da det er ganske mange farer som truer. Alt fra flyende pirayaer til en ustabil jordklode med både vulkanutbrudd og jordskjelv.

croods-2

En dag møter datteren en eventyrlysten kar som har et mye mer friere liv, som endatil kan lage ild. Han blir ikke godt mottatt av huleboerfamilien, men noe er i ferd med å skje, og snart må alle dra ut på en reis til et tryggere sted. Familiens hule blir ødelagt, og hva venter dem egentlig der ute i den store verden?

Croods er en kul animasjonsfilm som har bra farger, god handling og en hel del kjappe replikker. Stemningsfull musikk (uten sang – jippiii), finurlige figurer, og en  handling som ligner litt på Disneys Dinosaur, gjør at dette er en solid, lite masete, sjarmerende og helhetlig fin affære for hele familien.

Atle Antonsen er stemmen til familiens overhode, og gjør en god dubbing. Velger du å se filmen med original tale, får du høre bl.a. Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Emma Stone, Clark Duke og Cloris Leachman.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

karakter5