Political animals

Dette er en TV-serie i seks deler som har flere fellesnevnere til både Bill og Hillary Clinton, men den står også bra på egne bein.

political-animals-inn

POLITICAL ANIMALS: Elaine Barrish (Sigourney Weaver) er langt fra noen ukjent alien for det amerikanske folk. Hun arbeider for tiden for den amerikanske presidenten, og har bedre meninger og mye mindre handlingslammet enn presidenten him selv.

Tidligere var hun gift med den forrige presidenten (Ciarán Hinds), hvor Bill Clintons sidesprang blir barnemat i forhold til hennes eks.mann. I løpet av de seks episodene av denne mini TV-serien blir vi også kjent med en ambisiøs journalist som spesielt Elaine Barrish har liten tiltro til. Men familie er familie, og innad i Barrish familie er det en svikefull sønn som også arbeider i Det Hvite Hus, en homofil narkoman og eks.mannen som ikke helt er ute av familiens radar. Kanskje det ikke er en god idé for Barrish å stille til president?

POLITICAL ANIMALS er ikke politisk baktung, men heller svært engasjerende i sitt innhold og valg av skuespillere. Kanskje Cirián Hinds er min favoritt, men Sigorney Weaver oser av kredibilitet som forstandig bedreviter som faktisk vet bedre.

Det er ellers en bra avslutning etter den sjette episoden, samtidig som det også hadde vært kjekt med en oppfølger.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

karakter5