Ulydige drager

Alle som har forsøkt seg på å trene drager, vet at det ikke alltid er like lett.

DRAGERYTTERNE FRA BORKØYdel 1. Dette er en TV-serie og en oppfølger av  Dreamworks Dragetreneren fra 2010, og forteller historien om vikingene fra Borkøy etter filmen som jeg likte svært godt. drageryttere

De fleste dragene har nå blitt noenlunde tamme, og Hikken har fortsatt større ambisjoner enn sin egen vekt, og er en av dragetrenerne i byen. Selv om han vil alle vel, og vil at alle dragene skal oppføre seg bra, er det ikke slik det fungerer. I første episode blir det sådd tvil om hvor lurt det er å ha frittgående drager i landsbyen, og dette blir litt av essensen utover i serien.

Etter et par episoder, syns jeg dette både ser og høres godt ut. Karakterene fra filmen er med, og selv om det trolig kan bli noe vanskelig for de minste å forstå nynorsk/gammelnorsk, er det underholdende og kanskje litt skummelt for de aller minste. Dragerytterne fra Borkøy blir for tiden vist på bl.a. NRK, og har blitt en mye mer behagelig opplevelse enn foreksempel Madagaskarpingvinene, som er hakket mer slitsomt.

Sølve Friestad – scoop@scooopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad.